TLife | The female side of life

Πικάντικη ροδακινόπιτα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Tραγανή, πικάντικη και πολύ νόστιμη. Προμηθεύσου ώριμα ροδάκινα και απόλαυσε ένα γλυκό από το καλοκαίρι...

Εύκολη 1Ω & 20' 4+μερίδες

Συστατικά

  • 700 γρ. ροδάκινα σε φέτες
  • ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη λευκή
  • ¼ φλιτζάνι κορν φλάουερ
  • 2 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • Ζάχαρη για το πασπάλισμα
  • 1 αυγό χτυπημένο για άλειμμα ανακατεμένο με μία κουταλιά νέκταρ ροδάκινο

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε το φούρνο στους 200oC βαθμούς.

  • 2

    Σε ένα μπολ βάλε τα ροδάκινα, τα δύο είδη ζάχαρης, το κορν φλάουερ, το τζίντζερ και την κανέλα και άφησέ το στην άκρη για 15 λεπτά

  • 3

    Άλειψε ένα ταψί για τάρτες με λίγο βούτυρο. Στρώσε το ένα φύλλο σφολιάτας και κόψε τις άκρες που περισσεύουν

  • 4

    Ρίξε τη γέμιση. Κάλυψε με το άλλο φύλλο σφολιάτας ενώνοντας τις άκρες με το κάτω φύλλο

  • 5

    Άλειψε την πίτα με το αβγό. Με ένα πιρούνι “πιρούνιασε” απαλά το πάνω φύλλο σε πολλά σημεία για να ψηθεί σωστά η πίτα

  • 6

    Ψήσε για περίπου 45 λεπτά με μία ώρα ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να πάρει βράση η γέμιση. Αν δεις να ψήνονται πιο γρήγορα κάλυψε με λίγο αλουμινόχαρτο για να μην καεί η πίτα.

  • 7

    Άφησέ την να κρυώσει πριν την κόψεις


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...