TLife | The female side of life

Αχλάδι στο φούρνο με σιρόπι πορτοκαλιού και μαύρης ζάχαρης

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ένα εύκολο γλυκό χωρίς ίχνος αυγού, γάλακτος ή οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να χαλάσει τη νηστεία σου. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι δυο καλά και νόστιμα αχλάδια. Έχει μόλις 148 θερμίδες.

Εύκολη 30 Λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 2 κ.σ καρύδια τριμμένα χοντρά
  • 2 μέτρια αχλάδια καθαρισμένα
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
  • 1 κ.σ και 1 κ.γ καστανή ζάχαρη
  • Κανέλλα
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 1/4 του φλιτζανιού κομμένους αποξηραμένους χουρμάδες
  • 2 κ.σ σταφίδες

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε το φούρνο στου 250°C

  • 2

    Άπλωσε τα καρύδια σε μια λαδόκολλα και καβούρδισέ τα στο φούρνο για 3-4 λεπτά

  • 3

    Σε ένα μικρό τηγάνι βάλε το χυμό πορτοκάλι, τη ζάχαρη, την κανέλα και το αλάτι και ζέστανε σε μέτρια φωτιά να κάνει τις πρώτες μικρές φουσκάλες. Άφησε για 2 ακόμη λεπτά, ανακτεύοντας με σίρμα μέχρι να πήξει ελαφρώς το μείγμα

  • 4

    Πρόσθεσε τους χουρμάδες, τις σταφίδες και τα καρύδια και κατέβασε από τη φωτιά

  • 5

    Βάλε τα Αχλάδια κομμένα στη μέση με την φλούδα προς τα κάτω σε ένα ρηχό ταψάκι και κάνε μερικές τρύπες στη σάρκα τους με ένα πηρούνι.

  • 6

    Ράντισε με το σιρόπι, κρατώντας 2 κουταλιές της σούπας για το σερβίρισμα

  • 7

    Ψήσε τα αχλάδια για 15 λεπτά στο φούρνο

  • 8

    Σέρβιρε με το σιρόπι που έχει μείνει

  • Μπορείς να τα στήσεις σαν "ολόκληρο" αχλάδι στο πιάτο σου

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...