TLife | The female side of life

Ψητά μήλα στο φούρνο

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δεν υπάρχει πιο απλό, φρουτένιο, εμφανίσιμο και αρχοντικό γλυκό από τα ψητά μήλα γεμιστά με καρύδι και ζάχαρη!

Εύκολη 1 ώρα 4+μερίδες

Συστατικά

  • 8 μήλα κόκκινα ή πράσινα ή άλλο είδος
  • 8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καστανή
  • 1/2 φλιτζ. λικέρ
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
  • 1/2 φλιτζ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 φλιτζ. φυτική κρέμα ζαχαροπλαστικής
  • Λίγη μαργαρίνη

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Πλύνε καλά τα μήλα εξωτερικά και με το ειδικό εργαλείο άνοιξε μία τρύπα στη μέση βγάζοντας τα κουκούτσια τους.

  • 2

    Βάλε τα μήλα σε ταψάκι, βάλε στο κέντρο τους από λίγη μαργαρίνη και περίχυσέ τα με το λικέρ.

  • 3

    Ανακάτεψε τη ζάχαρη, τα καρύδια και την κανέλα και μ' ένα κουταλάκι γέμισε τις τρύπες των μήλων.

  • 4

    Ψήσε τα στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο.

  • 5

    Πριν τα βγάλεις, ράντισέ τα με ένα φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ και άφησέ τα να ψηθούν λίγο ακόμη για να ροδίσουν.

  • 6

    Όσο ψήνονται τα μήλα χτύπα τη φυτική κρέμα να γίνει σαντιγί.

  • 7

    Άφησέ την να κρυώσει στο ψυγείο.

  • 8

    Βγάλε τα μήλα και άφησέ τα να κρυώσουν πριν τα γαρνίρεις με σαντιγί.

  • Μπορείς να παραλείψεις τη σαντιγί αν δεν είσαι φαν ή δεν θέλεις έξτρα θερμίδες

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...