Γλυκό τριαντάφυλλο

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Αν είσαι περήφανη για την όμορφη τριανταφυλλιά σου, ετοίμασε αυτή τη συνταγή και γλύκανε τους καλεσμένους σου. Το γλυκό τριαντάφυλλο έχει ίσως την πιο φίνα μυρωδιά που έχεις βιώσει ποτέ. Υπέροχη κουταλιά για να πάρεις δυνάμεις και έξυπνη ιδέα για να γλυκάνεις το γιαουρτάκι σου!

Θερμίδες 150

Συστατικά

  • Τα πέταλα από 5-6 τριαντάφυλλα
  • 2 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 1/2 φλυτζάνι νερό
  • Χυμό από ένα λεμόνι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Μάζεψε τα ροδοπέταλα, επιλέγοντας τα εσωτερικά που είναι πιο τρυφερά. Φρόντισε να κόψεις το κάτω λευκό άκρο τους.
  • Βάλε τα ροδοπέταλα σε μια κατσαρόλα, και τρίψ’τα με τη ζάχαρη με τα δάκτυλα σου ώσπου να μαραθούν.
  • Άφησε τα δύο ώρες να σταθούν.
  • Σε μια κατσαρόλα βάλε το νερό και τα ζαχαρωμένα τριαντάφυλλα σε σιγανή φωτιά για 15 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας μην κολλήσουν.
  • Μόλις πάρουν μια βράση πρόσθεσε το χυμό λεμονιού και κατέβασε από την φωτιά.
  • Αποθήκευσε το γλυκό, αφού κρυώσει σε αποστειρωμένο στεγνό βάζο.

Tip

Για να σφραγίσεις καλά τα βάζα, ρίξε ελάχιστο οινόπνευμα στο καπάκι, άναψε το και βίδωσε το γρήγορα.

Read More

And More