TLife | The female side of life

Sorbet με ψητό μάνγκο

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Το μάνγκο λιώνει στο φούρνο και μετά παγώνει στην κατάψυξη. Ναι, ναι! Αυτή είναι η διαδικασία για να γίνει το πιο νόστιμο και απολαυστικό sorbet που δοκίμασες ποτέ! Α, και είναι και ελαφρύ...

Θερμίδες 108

Μέτρια 2 Ώρες 4+μερίδες

Συστατικά

  • 3 ώριμα μάνγκο
  • 1/2 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
  • 1/2 φλίτζάνι νερό
  • 1/2 μπανάνα λιωμένη
  • 2 κ.σ. χυμό lime

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC. Βάλε τα μάνγκο ολόκληρα και άφησε να μαλακώσουν για μία ώρα και ένα τέταρτο περίπου.

  • 2

    Στο μεταξύ ανάμειξε τη ζάχαρη με το νερό και βάλε στο μάτι να πάρουν βράση και να δέσει το σιρόπι τους. Κατέβασε απότ η φωτιά και άφησε επίσης στο ψυγείο να κρυώσει καλά

  • 3

    Αφού κρυώσουν τα μάνγκο για να μπορείς να τα διαχειριστείς, αφαίρεσε τη φλούδα και λιώσε τη σάρκα τους, πετώντας το κουκούτσι

  • 4

    Βάλε το μάνγκο, τη μπανάνα, το χυμό lime σε ένα μπλέντερ και λιώσε καλά. Μετάφερε σε μεγάλο μπολ και ανάμειξε με το σιρόπι. Σκέπασε και άφησε στο ψυγείο να κρυώσει όλο το βράδυ

  • 5

    Μετάφερε το μείγμα σε ένα ρηχό και πλατύ μεταλλικό σκεύος. Αφού παγώσει καλά (ίσως χρειαστεί και όλο το βράδυ) σπάσε τη σοκολάτα σε κομμάτια και βάλε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Χτύπησε ώσπου να γίνει πιο απαλό και αφράτο, αλλά παραμένει παγωμένο. Βάλε και πάλι στην κατάψυξη σε σκεύος που κλείνει καλά


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...