TLife | The female side of life

Μηλόπιτα τυλιχτή με χαλβά

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μηλόπιτα σε studel με χαλβά και συνοδευτικό ρόφημα μήλου/κανέλας! Μια εντυπωσιακή συνταγή που είδαμε και αγαπήσαμε στην εκπομπή Σεφ στον Αέρα. Ένα γλυκό πιάτο από τον Σεφ Θανάση Ρούσσο!

Εύκολη 1 Ώρα 4+μερίδες

Συστατικά

  • 3 μήλα
  • 500 γρ χαλβά
  • Φύλλο σφολιάτας
  • 40 γρ μέλι
  • 2 κ.σ. σταφίδες (μαύρες ή ξανθές)
  • Κανέλα σκόνη
  • Γαρύφαλλο σκόνη
  • 1 αβγό

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Ξεφλουδίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.

  • 2

    Τις φλούδες δεν τις πετάμε, τις ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπρίκι, μαζί με τα κουκούτσια και φτιάχνουμε ένα ρόφημα

  • 3

    Γεμίζουμε με νερό το μπρίκι, ίσα ίσα να καλυφθούν τα φρούτα και το βάζουμε στο μάτι να βράσει σε χαμηλή φωτιά.

  • 4

    Όταν βράσει, το κατεβάζουμε από την φωτιά. Ρίχνουμε σε ένα ποτήρι μια κουταλίτσα μέλι και ένα ξυλάκι κανέλλας.

  • 5

    Γεμίζουμε με το "μηλοζουμί". Όσο κρυώνει, σκουραίνει το χρώμα του και παίρνει πιο έντονη γεύση κανέλλας.

  • 6

    Στη συνέχεια φτιάχνουμε το στρούντελ. Κόβουμε τις φέτες μήλου σε κυβάκια. Θρυμματίζουμε τον χαλβά.

  • 7

    Για να βγει η σφολιάτα αφράτη και να φουσκώσει ωραία την χρησιμοποιούμε κρύα, μόλις την βγάλουμε δηλαδή από το ψυγείο.

  • 8

    Απλώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας πάνω σε μια καθαρή πετσέτα, για να τυλίγεται πιο εύκολα. Βάζουμε πάνω το μήλο, τον χαλβά και τις σταφίδες.

  • 9

    Προσθέτουμε τα αρώματα που θέλει το γλυκό, κανέλλα και γαρίφαλο και περιχύνουμε με μέλι. Αλείφουμε με λίγο αβγό τις άκρες τις σφολιάτας. Διπλώνουμε σε ρολό.

  • 10

    Αλείφουμε με αυγό και το εξωτερικό της σφολιάτας.

  • 11

    Τις κάνουμε χαραματιές, όπως στην φραντζόλα του ψωμιού. Βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά.

  • 12

    Θα καταλάβουμε ότι είναι έτοιμο, όταν ο χαλβάς γίνει σαν κρέμα και αρχίσει να βγαίνει από τις τρυπούλες.

  • 13

    Το στρούντελ τρώγεται ζεστό, πασπαλισμένο με λίγη ζάχαρη άχνη, μαζί με ένα ποτήρι ρόφημα μήλου.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...