TLife | The female side of life

Kheer! Το παραδοσιακό ινδικό γλυκό

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Έχει κρεμώδη υφή, βάση το γάλα και το ρύζι και μπορεί να θυμίζει το δικό μας ρυζόγαλο, αλλά η γεύση του είναι πέρα για πέρα εξωτική και ξεχωριστή.
Συνταγή από τη σεφ Μαίρη Δεβόλη

Εύκολη 40' Λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • ¾ φλιτζάνια τσαγιού ρύζι μπασμάτι
  • 20 λουβιά κάρδαμο (κοπανισμένο, χωρίς τα τσόφλια)
  • 2,5 λίτρα γάλα
  • 1/3 φλιτζάνια τσαγιού αμύγδαλο φιλέ
  • ¾ φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • Ζαχαρωμένα φρούτα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Ξεπλένετε το ρύζι και το μουλιάζετε για 30 λεπτά σε κρύο νερό και το αλέθετε σε επεξεργαστή τροφίμων. Το σουρώνετε καλά.

  • 2

    Αλέθετε ελαφρά, σε μύλο για μπαχαρικά, το κάρδαμο.

  • 3

    Βράζετε το γάλα σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε το ρύζι και το κάρδαμο, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το ρύζι. Ανακατεύετε καλά κατά διαστήματα για να μη σας κολλήσει.

  • 4

    Καβουρδίζετε το αμύγδαλο σε ένα τηγάνι για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε στο ρύζι τη ζάχαρη, το αμύγδαλο (κρατήστε λίγο για το σερβίρισμα).

  • 5

    Ανακατεύετε τα υλικά και μοιράζετε σε μπολ. Τα γαρνίρετε με αμύγδαλα και ζαχαρωμένα φρούτα.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...