TLife | The female side of life

Mπισκότα carrot cake

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Tραγανά εξωτερικά και μαλακά στο εσωτερικό τους, είναι πεντανόστιμα και πολύ θρεπτικά! Ο σεφ Δημήτρης Χωματάς σου δίνει τη συνταγή για μπισκότα που θα λατρέψεις!

Εύκολη 1 ώρα 4+μερίδες

Συστατικά

  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές γλυκού μπέκιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά γλυκού κανέλα σκόνη
  • ½ κουταλιά γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • ¼ κουταλιάς γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
  • μια πρέζα αλάτι
  • ¾ κούπας ζάχαρη κρυσταλλική
  • ¾ κούπας βούτυρο Ολλανδίας
  • 1 αυγό
  • 1 βανίλια
  • 1 ½ κούπα τριμμένο καρότο στον χοντρό τρίφτη
  • ½ κούπα σταφίδες ξανθές
  • ½ κούπα καρύδια χοντροκομμένα

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.

  • 2

    Ανακατεύουμε όλα τα μπαχαρικά (κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο) μαζί με τη ζάχαρη.

  • 3

    Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν.

  • 4

    Χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτουμε το αυγό με την βανίλια.

  • 5

    Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε αργά με σπάτουλα.

  • 6

    Τέλος προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (καρότο, σταφίδες, καρύδια) ανακατεύοντας.

  • 7

    Μοιράζουμε το μίγμα με ένα κουτάλι σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη ρηχή λαμαρίνα και ψήνουμε για 17-20 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινήσουν οι άκρες τους αλλά να μη στεγνώσουν εντελώς μέσα.

  • 8

    Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

  • Πρόσεξε να μην τα παραψήσεις, ίσα να ροδίσουν γιατί τα θέλουμε μαλακά μέσα και τραγανά γύρω γύρω!
    Όταν κρυώσουν μπορείς να τα διακοσμήσεις με λιωμένη σοκολάτα, με άχνη ζάχαρη ή και να τα φας σκέτα!

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...