TLife | The female side of life

Γλυκιές και πικάντικες γεμιστές ντομάτες

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ξηροί καρποί, φρούτα και μυρωδικά θα ετοιμάσουν ένα πιάτο που σίγουρα δεν έχεις δοκιμάσει. Ο Σεφ 3 αστέρων Alain Passard, πάντα αφοσιωμένος στα πράσινα και φρέσκα υλικά και με πίστη στη χορτοφαγική κουζίνα σου ετοιμάζει ένα γλυκό δφιαφορετικό από τα άλλα.

Μέτρια 1 Ώρα 4+μερίδες

Συστατικά

  • 8 μέτριες τομάτες
  • 4 κουταλιές παγωτού βανίλιας
  • 1 πλάκα αλατισμένο βούτυρο
  • Για τη γέμιση: 1 μικρό μήλο
  • 1 μικρό αχλάδι
  • 2 φέτες φρέσκο ανανά
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 ή 3 φέτες φρέσκια πιπερόριζα
  • 1/2 μοσχοκάρφι
  • 1 πρέζα αλεσμένο γλυκάνισο
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 κ.σ. ξανθές σταφίδες
  • Ξύσμα φλούδα 1/2 πορτοκαλιού
  • Ξύσμα φλούδας 1/2 λεμονιού
  • Ψίχα από 10 έως 12 καρύδια
  • 10 έως 12 αμύγδαλα
  • 10 ως 12 φιστίκια
  • Για το σιρόπι: 500 γρ. Ζάχαρη
  • 1 λίτρο χυμό πορτοκαλιού
  • 1/2 ξυλάκι βανίλιας σε 2 κομμάτια
  • Χυμός 2 λεμονιών
  • Φύλλα από ένα κλαδάκι μέντας

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Κόψτε το μήλο, το αχλάδι και τον ανανά σε κυβάκια 2-3 χλστ.

  • 2

    Λιώστε το αλατισμένο βούτυρο σε τηγάνι μέχρι να αχνίσει ελαφρά

  • 3

    Προσθέστε τη ζάχαρη, την πιπερόριζα, το μοσχοκάρφι, το γλυκάνισο, την κανέλα, τις σταφίδες, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ξύσμα λεμονιού, τα καρύδια, τα αμύγδαλα και τα φιστίκια

  • 4

    Σιγομαγειρέψτε τα σε χαμηλή φωτιά χωρίς να ροδίσουν, ανακατεύοντας απαλά με ξύλινη κουτάλα για 10 ως 12 λεπτά

  • 5

    Αφαιρέστε τη γέμιση από το τηγάνι και αφήστε την να κρυώσει

  • 6

    Ταυτόχρονα, ετοιμάστε το σιρόπι: δώστε μια βράση στο χυμό πορτοκαλιού με τη ζάχαρη, τα φύλλα μέντας και τη βανίλια

  • 7

    Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει το μίγμα για 10 ως 12 λεπτά

  • 8

    Ξεφλουδίστε τις τομάτες, αδειάστε τις και ετοιμάστε τις για γέμισμα κόβοντας το επάνω τμήμα για καπάκι

  • 9

    Βάλτε άφθονη γέμιση στις τομάτες και τοποθετήστε τα καπάκια του

  • 10

    Τοποθετήστε τις τομάτες σε βαθύ τηγάνι αφήνοντας μεταξύ τους 2-3 εκ. και προσθέστε το σιρόπι καλύπτοντάς τις μέχρι τη μέση

  • 11

    Σιγοβράστε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 1 1/2 ώρα, περιχύνοντας συχνά τις τομάτες με σιρόπι

  • 12

    Ιδανικά, θα πρέπει να ξεκινήσετε τη διαδικασία την παραμονή και να την ολοκληρώσετε την ημέρα που θα σερβίρετε το φαγητό.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...