TLife | The female side of life

Ζεστό κέικ καρύδα-μπανάνα με παγωτό σοκολάτα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Απολαυστικό κέικ που συνοδεύεται από υπέροχο παγωτό σοκολάτα Carte d' Or! Διότι έχεις Carte d' Or; Έχεις γλυκό!

Εύκολη 1 ώρα 4+μερίδες

Συστατικά

  • 200 γρ. αλεύρι
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 115 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. τριμμένη καρύδα
  • 3 αυγά μεσαίου μεγέθους
  • 75 ml γάλα καρύδας
  • 75 γρ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 200 γρ. λιωμένη μπανάνα (περίπου 2 μεγάλες ή 3 μικρές)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 35 γρ. νιφάδες καρύδας
  • 8 μπάλες παγωτό Carte D’Or Chocolate Brownie (600 γρ.)

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180⁰C (160⁰C για φούρνους με αέρα).

  • 2

    Βουτυρώνουμε και στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί μία φόρμα για κέικ (λυόμενη).

  • 3

    Αναμειγνύουμε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μπολ.

  • 4

    Χτυπάμε τα αυγά σε ένα άλλο μπολ.

  • 5

    Προσθέτουμε στα αυγά όλα τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε καλά.

  • 6

    Ρίχνουμε το μείγμα των υγρών υλικών σε αυτό με τα στερεά και ανακατεύουμε καλά.

  • 7

    Τοποθετούμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 35 – 40 λεπτά. Μπορούμε να τσεκάρουμε πότε το κέικ μας είναι έτοιμο αν το τρυπήσουμε με ένα μαχαίρι και βγει στεγνό.

  • 8

    Απλώνουμε τις νιφάδες της καρύδας σε ένα δίσκο και ψήνουμε για 3 – 4 λεπτά στους 180⁰C μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.

  • 9

    Ξεφορμάρουμε το κέικ έπειτα από 5 λεπτά.

  • 10

    Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και να φτάσει σε μία χλιαρή θερμοκρασία και το κόβουμε σε 8 κομμάτια.

  • 11

    Σερβίρουμε με μία μπάλα παγωτό και γαρνίρουμε με τις νιφάδες καρύδας.

  • 12

    Σερβίρουμε αμέσως.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...