TLife | The female side of life

Μακαρονάδα Alfredo με τριπλό λεμόνι

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εάν σου αρέσει το λεμόνι θα ενθουσιαστείς. Επίσης με τη χρήση του λεμονιού σπάει λίγο η έντονη αίσθηση της κρέμας και η αλφρέντο γίνεται πιο ελαφριά στο στόμα!

Εύκολη 1 ώρα 4+μερίδες

Συστατικά

  • 2 μέτρια λεμόνια
  • 4 κ.σούπας βούτυρο ανάλατο
  • ένα πακέτο λιγκουίνι ή φετουτσίνι
  • 3/4 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα
  • μισό κουταλάκι αλάτι +λίγο ακόμη
  • μια πρέζα πιπέρι
  • μισό κουταλάκι ψιλοκομμένο άνιθο

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Βάλε μπόλικο αλατισμένο νερό να βράσει σε δυνατή φωτιά.

  • 2

    Πάρε το ξύσμα από το ένα λεμόνι.

  • 3

    Κόψε τα λεμόνια στα τέσσερα.

  • 4

    Ρίξε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα και βράσε τα μέχρι να γίνουν αλ ντέντε.

  • 5

    Λιώσε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

  • 6

    Ρίξε τα λεμόνια με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και σώταρε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά.

  • 7

    Βγάλε τα και μόλις κρυώσουν ξεζούμισέ τα και πέτα τα φλούδια.

  • 8

    Βάλε στο τηγάνι που είχες τα λεμόνια την κρέμα να σιγοβράσει.

  • 9

    Ρίξε τη μισή παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακάτεψε.

  • 10

    Βγάλε από τη φωτιά.

  • 11

    Κράτα 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια και σούρωσέ τα.

  • 12

    Βάλε μέσα στο τηγάνι τα ζυμαρικά, την υπόλοιπη παρμεζάνα, το χυμό και τα 2/3 από το νερό που κράτησες σε χαμηλή φωτιά και ανακάτευε να λιώσει το τυρί.

  • 13

    Ρίξε κι άλλο νερό εάν χρειάζεται να αραιώσει λίγο η σάλτσα.

  • 14

    Βγάλε από τη φωτιά και πασπάλισε με το ξύσμα και τον άνιθο.

  • 15

    Αλατοπιπέρωσε εάν χρειάζεται και σέρβιρε.

  • Λίγος ψιλοκομμένος άνιθος στο σερβίρισμα θα δώσει χρώμα και άρωμα!

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...