TLife | The female side of life

Κανελονια γεμιστά με κιμά

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δεν θα δυσκολευτείς να τα ετοιμάσεις, ενώ τα διάφορα τυριά και η σάλτσα μοσχαρίσιου κιμά θα γαργαλίσουν ευχάριστα τον ουρανίσκο σου! Κλασικό και παράλληλα εντυπωσιακά νόστιμο...

Μέτρια 4+μερίδες

Συστατικά

  • 1 κουτί κανελόνια (500gr)
  • 1/2  κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 ώριμη ντομάτα
  • 1 κύβος ζωμός κρέατος
  • 1 κ.σ τοματοπελτέ
  • 1/2 ποτήρι νερό
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • 1/2  φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 100 gr κεφαλογραβιέρα
  • 100-150 gr ρεγγάτο
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • Μαϊντανό
  • Μπαχάρι
  • Αλάτι, κόκκινο γλυκό πιπέρι
  • Βασιλικό
  • 300 gr γκούντα

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Βάλε το κρεμμύδι σε τηγάνι με λάδι που καίει να τσιγαριστεί και πρόσθεσε τον κιμά.

  • 2

    Όταν τσιγαριστεί και ο κιμάς, πρόσθεσε όλα τα υπόλοιπα υλικά, μαϊντανό, βασιλικό, αλάτι πιπέρι, τον πελτέ και την ντομάτα τριμμένη, εκτός από τη φρυγανιά και τα τυριά.

  • 3

    Ανακάτεψε και άσε την σάλτσα να δέσει και να φύγουν τα υγρά της.

  • 4

    Πρόσθεσε και τα τυριά, εκτός από το gouda, αφού τα κόψεις σε κομματάκια (ή ακόμη καλτερα τα τρίψεις) και ανακάτεψε

  • 5

    Τέλος ρίξε την φρυγανιά και σβήσε την φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.

  • 6

    Αφού κρυώσει καλά το μείγμα, ξεκίνα να γεμίζεις τα κανελόνια. Στρώσε τα γεμιστά κανελόνια σε ταψι.

  • 7

    Βάλε  νερό μέχρι να σκεπαστούν τα κανελόνια και τα ψήσε στο φούρνο στους 200 C στον αέρα, περίπου για 30-45 min.

  • 8

    Όταν τα κανελόνια έχουν ρουφήξει όλο το νερό, ρίξε από πάνω και το τριμμένο gouda και άφησε στο φούρνο μέχρι να κοκκινίσει.

  • Μην βράσεις τα κανελόνια από πριν...δεν ειναι αναγκαίο!

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...