TLife | The female side of life

Κριθαράκι κοκκινιστό

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κριθαράκι κοκκινιστό χωρίς κρέας είναι μια πολύ... ελληνική επιλογή για ένα υπέροχο μεσημεριανό πιάτο!

Εύκολη 30 λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 500 γραμ. κριθαράκι μέτριο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 μεγάλες ντομάτες στον τρίφτη ή μία κονσέρβα σάλτσα ντομάτας
  • 1 κ.γλυκού τοματοπελτέ
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε καρέ (προαιρετικά)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 λίτρο νερό ή ζωμό ζεστό
  • Μερικά φυλλαράκια φρέσκια ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 πρέζα κανέλα (προαιρετικά)

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι σε μέτρια φωτιά. Αφού κάψει προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με τη ζάχαρη και μία πρέζα αλάτι.

  • 2

    Μόλις μαραθεί το κρεμμύδι ρίχνουμε και τη ψιλοκομμένη πιπεριά και το κριθαράκι.

  • 3

    Μετά από 1-2 λεπτά και ενώ ανακατεύουμε το κριθαράκι με μια ξύλινη κουτάλα, προσθέτουμε τις ντομάτες και τον πελτέ και την κανέλα και μόλις αρχίσουν να βράζουν προσθέτουμε και το βραστό νερό.

  • 4

    Βράζουμε το κριθαράκι 15 λεπτά.

  • 5

    Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τη σκεπάζουμε με το καπάκι της 2-3 λεπτά.

  • 6

    Σερβίρουμε το κριθαράκι ζεστό με μερικά φύλλα ρίγανης και τυρί φέτα.

  • Εάν η φρέσκια ρίγανη σου πέφτει... βαριά σέρβιρε με λίγο φρέσκο μαϊντανό!

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...