TLife | The female side of life

Κριθαρότο καρμπονάρα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φτιάξε λαχταριστό και πανεύκολο κριθαρότο καρμπονάρα ειδικά όταν η περίσταση απαιτεί ένα γρήγορο αλλά πλούσιο πιάτο!

Εύκολη 35 λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 100 γραμμ. πανσέτα ψιλοκομμένη
  • μισό μέτριο λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γλυκού ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκο θυμάρι
  • 1 3/4 φλιτζ. κριθαράκι
  • 2,5 φλιτζ. νερό + όσο χρειάζεται ακόμη
  • 1,5 φλιτζ. γάλα πλήρες
  • 3/4 κ.γλυκού αλάτι +λίγο ακόμη
  • 1/4 φλιτζ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 2 κ.σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Ζέστανε μια μεγάλη κατατσαρόλα με χονδρό πάτο σε μέτρια φωτιά για περίπου 3 λεπτά.

  • 2

    Ρίξε την πανσέτα και σώταρε μέχρι να αρχίσει να ροδίζει, περίπου 1 λεπτό.

  • 3

    Πρόσθεσε το κρεμύδι και το θυμάρι και σώταρε ανακατεύοντας να μην κολλήσουν, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι, περίπου 5-6 λεπτά.

  • 4

    Ρίξε το κριθαράκι και ανακάτεψε να αρχίσει να καφετίζει για περίπου 2 λεπτά.

  • 5

    Ρίξε τα 2,5 φλιτζάνια νερό και ανακάτεψε καλά να ξεκολλήσει το κριθαράκι που τυχόν κόλλησε στον πάτο της κατσαρόλας με ένα ξύλινο κουτάλι.

  • 6

    Πρόσθεσε το γάλα και το αλάτι, ανακάτεψε και άφησε να πάρουν μια βράση.

  • 7

    Χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε χωρίς να σκεπάσεις και ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλάει το κριθαράκι, για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι (μπορεί να χρειαστείς λίγο νερό παραπάνω ανάλογα με το κριθαράκι που χρησιμοποιείς, οπότε ρίχνε 2 κουταλιές της σούπας τη φορά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του το κριθαράκι και να μαλακώσει αλλά και να γίνει κρεμώδες το μίγμα).

  • 8

    Βγάλε από τη φωτιά και ρίξε μέσα το μαϊντανό και την παρμεζάνα.

  • 9

    Αλατοπιπέρωσε αν χρειάζεται και σέρβιρε.

  • Αντί για πανσέτα μπορείς να βάλεις καπνιστό μπέικον.

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...