TLife | The female side of life

Λινγκουίνι με πανσέτα και λαχανάκια Βρυξελλών

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνδύασε τα ιδιαίτερα λαχανάκια με μια κρεμώδη σαλτσα και το άρωμα της πανσέτας!

Εύκολη 25 λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • μισό πακέτο λινγκουίνι (ή σπαγγέτι)
  • 150 γραμμ. πανσέτα ψιλοκομμένη (ή 6 χοντρές φέτες μπέικον)
  • 1 μέτριο λευκό κρεμμύδι
  • μισό κιλό λαχανάκια Βρυξελλών
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/3 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
  • 75 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου σε καλά αλατισμένο νερό.

  • 2

    Κράτησε ένα φλιτζάνι από το νερό τους και σούρωσέ τα.

  • 3

    Σώταρε την πανσέτα με το κρεμμύδι σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει η πανσέτα και να καραμελώσει το κρεμμύδι, 8-10 λεπτά.

  • 4

    Πρόσθεσε τα λαχανάκια και το σκόρδο και σωτάρισε ανακατεύοντας μέχρι τα λαχανάκια να πάρουν ένα έντονο πράσινο χρώμα (περίπου 2 λεπτά).

  • 5

    Ρίξε το κρασί ανακατεύοντας και ξύνοντας τα τοιχώματα του τηγανιού.

  • 6

    Ρίξε στο τηγάνι τα σουρωμένα ζυμαρικά, την παρμεζάνα και μισό με 3/4 από το νερό των ζυμαρικών.

  • 7

    Ανακάτεψε να λιώσει η παρμεζάνα και να γίνουν κρεμώδη τα μακαρόνια.

  • 8

    Αλατοπιπέρωσε και σέρβιρε πασπαλίζοντας με έξτρα παρμεζάνα και πιπέρι.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...