TLife | The female side of life

Σπαγγέτι με αντζούγιες

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Το μυστικό των Ιταλών για ακαταμάχητες μακαρονάδες αποκαλύφτηκε... μια μακαρονάδα με θαλασσινό άρωμα από παστό γαύρο ή σαρδέλα! 

Εύκολη 50 Λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 1 πακέτο ζυμαρικά σπαγγέτι
  • 8-10 φιλετάκια αντζούγιας παστής (ή γαύρου. Δες πως θα τον ετοιμάσεις εδώ)
  • 2 φέτες πολυκαιρισμένο ψωμί. Μόνο την ψίχα
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 ώριμες ντομάτες
  • 5-8 ελιές σε ροδέλες
  • 1 κ.σ. τσιλι σος
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Ξέπλυνε ελαφρά τα φιλετάκια και χώρισε τα φιλέτα στα δύο. Ψιλόκοψε παράλληλα τη ντομάτα σε κυβάκια

  • 2

    Ζέστανε το ελαιόλαδο και σόταρε 2 σκελίδες σκόρδο. Πρόσθεσε και την ντομάτα και άφησε να τραβήξει για 5 λεπτά

  • 3

    Στο μεταξύ ρίξε και το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό να βράσει σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου

  • 4

    Σε άλλο τηγάνι ζέστανε λίγο ελαιόλαδο και φρυγάνισε το ψωμί θρυμματισμένο. Κράτησέ τα στην άκρη

  • 5

    Πρόσθεσε στη συνέχεια στο ίδιο τηγάνι το παστό ψάρι, το σκόρδο και το τσίλι. Σόταρε για λίγα λεπτά και κατέβασε από τη φωτιά

  • 6

    Στράγγιξε τα ζυμαρικά και ρίξε στη σάλτσα με την ντομάτα. Ανάμειξε καλά και πρόσθεσε και τις αντζούγιες

  • 7

    Τέλος ρίξε τον μαίντανό ψιλοκομμένο, τις ελιές και αλατοπιπέρωσε

  • 8

    Σέρβιρε


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...