TLife | The female side of life

Καρμπονάρα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καρμπονάρα: ίσως ο πιο απολαυστικός τρόπος να τρώμε το σπαγγέτι! Το φαί του φτωχού καρμπονάρου, δηλαδή του εργάτη στα ανθρακωρυχεία υπήρξε στην Ιταλία η καρμποναρα. Σήμερα απολαμβάνουμε μια παραλλαγή της.
Για να αγοράσεις εύκολα και απλά τα υλικά κάνε κλικ εδώ!


Εύκολη 45 λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 6 φέτες μπέικον κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 αυγά
  • 140 ml κρέμα γάλακτος
  • Παρμεζάνα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Βράσε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.

  • 2

    Αφού κρυώσουν καλά για 15 λεπτά, ρίξε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί πρόσθεσε το ψιλοκομμένο μπέικον.

  • 3

    Ρίξε τις σκελίδες του σκόρδου και λιώστες μέσα στο τηγάνι. Συνέχισε μέχρι να γίνει το μπέικον αρκετά τραγανό.

  • 4

    Βάλε τα μακαρόνια στο τηγάνι και ανακάτεψε καλά.

  • 5

    Αφού χτυπήσεις τα αυγά σε ένα πιάτο πρόσθεσε τα σιγά σιγά στο ζεστό τηγάνι, ανακατεύοντας συνεχώς.

  • 6

    Στο τέλος πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και ανακάτεψε τα μακαρόνια καλά.

  • 7

    Σέρβιρε πασπαλίζοντας με παρμεζάνα.

  • Πριν χρησιμοποιήσεις τα αυγά σου καλό είναι να έχουν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...