TLife | The female side of life

Κοχυλάκι γίγας γεμιστό με ρικότα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ένα ζυμαρικό γίγας γεμάτο με υπέροχη κρέμα τυριού και σάλτσα ντομάτας... Μια μπουκιά ζυμαρικού, τυριού και σάλτσας ντομάτας που θα σε κάνει να αισθανθείς συναισθήματα ολοκλήρωσης στο φαγητό!

Εύκολη 45 Λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 18 τεράστια κοχύλια
  • Ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 110 γρ. φρέσκο chorizo λιωμένο
  • 1 κονσέρβα τοματάκια
  • Ζάχαρη στη μύτη του κουταλιού
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 φλτιζάνια σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ricotta
  • 1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα
  • 1 ασπράδι αυγού ελαφρά χτυπημένο

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Βράσε τα κοχυλάκια σύμφωνα με τις οδηγίες, στράγγιξε και πέρασε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό

  • 2

    Στο μεταξύ ζέστανε λίγο ελαιόλαδο και πρόσθεσε το κρεμμύδι και το chorizo σοτάροντας για 5 λεπτά περίπου. Στράγγιξε από το περιτό λίπος και γύρισε το τηγάνι στο μάτι

  • 3

    Πρόσθεσε τώρα τη ντομάτα, τη ζάχαρη και αλατοπιπέρωσε. Άφησε τη σάλτσα να σιγοβράσει και να δέσει για περίπου 10 λεπτά

  • 4

    Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC και λάδωσε μια λαμαρίνα

  • 5

    Ανάμειξε το σπανάκι με τα τυριά και το ασπράδι σε ένα μπόλ και αλατοπιπέρωσε

  • 6

    Άπλωσε τη μισή ποσότητα της σάλτσας ντομάτας στο ταψάκι

  • 7

    Γέμισε τα κοχυλάκια με το τυρί και στρώσε επάνω στο ταψάκι.

  • 8

    Πρόσθεσε την υπόλοιπη σάλτσα επάνω από τα κοχυλάκια σκέπασε με αλουμινόχαρτο και βάλε στο φούρνο

  • 9

    Ψήσε για 30 λεπτά και βγάλε από το φούρνο. Άφησε το φαγητό να σταθεί 5 λεπτά και σέρβιρε


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...