TLife | The female side of life

Λαζάνια με βασιλικό και ricotta

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Θα την ετοιμάσεις εύκολα. Η σάλτσα της μοιάζει πολύ με της μπεσαμέλ, αλλά είναι πλούσια σε τυρί ricotta και παρμεζάνα...

Εύκολη 50 Λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 500 γρ λαζάνια
  • 3 κ.σ βούτυρο
  • 2 κ.σ αλεύρι
  • Αλάτι/Πιπέρι (κατά προτίμηση λευκό)
  • 2 φλιτζάνια γάλα χλιαρό
  • 3 κ.σ φρέσκο βασιλικό
  • ½ φλιτζάνι τυρί ricotta
  • ½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Σε μεγάλη κατσαρόλα, ώστε να χωράνε ολόκληρα τα φύλλα λαζάνια, βάλε νερό να βράσει. Βγάλε τα ζυμαρικά σου όταν είναι al dente και στέγνωσε προσεκτικά σε μια πετσέτα κουζίνα

  • 2

    Σε ένα τηγάνι λιώσε το βούτυρο και πρόσθεσε το αλεύρι.

  • 3

    Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε προσεκτικά μέχρι να πάρει το αλεύρι σου λίγο χρώμα

  • 4

    Πρόσθεσε σιγά σιγά το γάλα και ανακάτευε συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα σου (όπως η μπεσαμέλ)

  • 5

    Κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε 1 κ.σ βασιλικό ψιλοκομμένο, το τυρί και τη μισή ποσότητα παρμεζάνας

  • 6

    Προθέρμανε το φούρνο στου 200 βαθμούς

  • 7

    Σε ένα λαδωμένο ταψί (που να ταιριάζει με το μήκος 1 ή 2 ζυμαρικών στη σειρά) στρώσε μια σειρά λαζάνια και μια λεπτή στρώση από την κρέμα σου

  • 8

    Ράντισε με λίγη παρμεζάνα και τριμμένο βασιλικό

  • 9

    Συνέχισε να στρώνεις τα υλικά σου τελειώνοντας με μια στρώση σάλτσας, παρμεζάνα και βασιλικό

  • 10

    Ψήσε για 20 λεπτά και σέρβιρε το ζεστό

  • Μην παραβράσεις τα λαζάνια σου γιατί θα διαλύονται στο σερβίρισμα

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...