TLife | The female side of life

Λαζάνια με διάφορα λαχανικά

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τα λαζάνια θα γίνουν ένα νόστιμο πυργάκι από φρέσκα λαχανικά, διάφορα τυριά και μυρωδικά.

Εύκολη 2 Ώρες 4μερίδες

Συστατικά

  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες
  • 250 γρ. κολοκυθάκια
  • 250 γρ. μελιτζάνες
  • 500 γρ. τυρί ricotta
  • 3/4 του φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 αυγό
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • Τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • Ελαιόλαδο
  • 500γρ. λαζανια
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/2 ματσάκι χοντροκομμένο βασιλικό
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
  • 4 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Κόψε όλα τα λαχανικά σου σε μικρά κομμάτια

  • 2

    Βάλε σε ένα μπολ τη ρικότα με την παρμεζάνα, το αυγό χτυπημένο. Αλατοπιπέρωσε και πρόσθεσε και το μοσχοκάρυδο

  • 3

    Λάδωσε ένα ταψί και στρώσε τα λαζάνια, φροντίζοντας να καλύψεις καλά τον πάτο

  • 4

    Από πάνω άπλωσε μια στρώση λαχανικών, αλατοπιπέρωσε και άπλωσε λίγο από το σκόρδο και το βασιλικό. Ράντισε με ελαιόλαδο

  • 5

    Στη συνέχεια άπλωσε το μισό μείγμα τυριών να πάει παντού και επανάλαβε την ίδια διαδικασία άλλη μια φορά. Λαζάνια, λαχανικά, αλάτι και πιπέρι, σκόρδο και βασιλικό και ελαιόλαδο

  • 6

    Σκέπασε με τα υπόλοιπα λαζάνια και περίχυσε με λίγο ακόμη ελαιόλαδο. Στρώσε από πάνω την τριμμένη μοτσαρέλα και περίχυσε με το κρεσί

  • 7

    Σκέπασε το ταψί με το αλουμινόχαρτο και κάνε μερικές τρύπες για να κυκλοφορεί ο αέρας μέσα στο φαγητό

  • 8

    Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 1 1/2 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα λαζάνια. 5-6 λεπτά πριν βγάλεις το ταψί, αφαίρεσε το αλουμινόχαρτο να πάρει χρώμα


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...