TLife | The female side of life

Λινγκουίνι με ντομάτα και κοτόπουλο

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φίνο ιταλικό ζυμαρικό σε μια άκρως μεσογειακή ελληνική σάλτσα! Θα το έχεις έτοιμο σε 20 λεπτάκια και όλοι θα αναρρωτιούνται που βρήκες τόση γεύση να χωρέσει σε ένα πιάτο!

Εύκολη 20 Λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 500γρ. ζυμαρικά λινγκουίνι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 500γρ. στήθος κοτόπουλο κομμένο σε φετούλες
  • 400 γρ. καρδιές αγκινάρας
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1/2 φλιτζάνι φέτα λιωμένη
  • 3 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. ρίγανη
  • Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Ετοίμασε τα λινγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στράγγιξε

  • 2

    Στο μεταξύ ζέστανε το ελαιόλαδο και σόταρε το σκόρδο και το κρεμμύδι

  • 3

    Πρόσθεσε το κοτόπουλο να πάρει ελαφρύ χρώμα για 5 λεπτάκια. Χαμήλωσε τη φωτιά και πρόσθεσε τις αγκινάρες, τη ντομάτα, τη φέτα, το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη και τα λινγκουίνι

  • 4

    Άφησε όλα τα υλικά να ζεσταθούν καλά και κατέβασε από τη φωτιά. Διόρθωσε το αλάτι και το πιπέρι και σέρβιρε


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...