TLife | The female side of life

Ιταλική πανδαισία: Πουτανέσκα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μια από τις πιο κλασικές και κίνκι μακαρονάδες από τη γειτονική Ιταλία. Λαχταριστή κόκκινη σάλτσα με πικάντικη αντζούγια και κάπαρι.

Μέτρια 30 Λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φλιτζάνια ντομάτες κομμένες και περασμένες από ένα σουρωτήρι
  • 4 φιλέτα παστή αντζούγια καθαρισμένα και πλυμένα
  • 2 κ.σ πελτέ ντομάτας
  • 3 κ.σ κάπαρι
  • 20 ελιές καλαμών χωρίς το κουκούτσι
  • ½ κ.γ σπασμένους κόκκους κόκκινου πιπεριού

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Βάλε αλατισμένο νερό να βράσει. Βράσε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες (φρόντισε να κρατούν λίγο, να είναι al dente)

  • 2

    Σε ένα τηγανάκι ζέστανε το λάδι. Σόταρε το σκόρδο να πάρει χρώμα και πρόσθεσε τις ντομάτες. Άσε τη σάλτσα για 5 λεπτά

  • 3

    Συμπλήρωσε τις αντζούγιες, τον πελτέ ντομάτα, τις ελιές και το πιπέρι. Άφησε τη σάλτσα για 10 λεπτά ακόμη

  • 4

    Ανακάτεψε τα μακαρόνια μαζί με τη σάλτσα και σέρβιρε


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...