TLife | The female side of life

Λεμονάτη γαριδομακαρονάδα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η γαριδομακαρονάδα δεν θέλει συστάσεις... είναι απλά μια σκανδαλιστική απόλαυση! Ετοίμασέ την μόνη σου, σχετικά εύκολα και γρήγορα!

Μέτρια 1 Ώρα 4μερίδες

Συστατικά

  • 6 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • Το χυμό και το ξύσμα από δύο λεμόνια
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 350 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
  • Κράτησε τα κελύφη της γαρίδας
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 300 γρ. λινγκουίνι λεπτά
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Σε ένα μπολ ανακάτεψε το σκόρδο, το ξύσμα και το χυμό από το ένα λεμόνι, το ελαιόλαδο, το μπούκοβο και τις γαρίδες να μαριναριστούν. Αλατοπιπέρωσε

  • 2

    Σε μια κατσαρόλα βάλε τα κελύφη της γαρίδας και το κρεμμύδι, σκέπασε με νερό και άσε να βράσουν.

  • 3

    Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε να σιγοβράσει για 20 λεπτά. Στράγγιξε  να κρατήσεις το ζωμό και πέταξε τα κελύφη

  • 4

    Βάλε σε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό να βράσει και αλάτισε. Βράσε τα λινγκουίνι σύμωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Φρόντισε να τα κατεβάσεις από τη φωτιά 2 λεπτά νωρίτερα...

  • 5

    Στράγγιξε και κράτησε 1/2 φλιτζάνι από το νερό, χώρια από τα μακαρόνια

  • 6

    Ζέστανε ένα τηγανάκι πρόσθεσε τις γαρίδες να καραμελώσουν για 3 περίπου λεπτά. Αφαίρεσε τις γαρίδες σε ένα πιάτο και πρόσθεσε την μαρινάδα στο σκεύος

  • 7

    Στη συνέχεια πρόσθεσε 1 φλτιζάνι από το ζωμό και το νερό από τα λινκουίνι και σιγόψησε να μειωθεί η σάλτσα στο μισό

  • 8

    Πρόσθεσε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, το βούτυρο και τον μαϊντανό και ανακάτεψε

  • 9

    Σέρβιρε μαζί με τα μακαρόνια και τις γαρίδες

  • Γαρίδα που μυρίζει θάλασσα! Είναι όμως φρέσκια; Μυστικά για να μην την "πατήσεις"... Κάνε κλικ εδώ

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...