TLife | The female side of life

Σπαγγέτι Melissa Ολικής Αλέσεως με σκόρδο, λάδι & καυτερές πιπεριές

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αν είσαι λάτρης των απλών, πικάντικων γεύσεων αυτή είναι η συνταγή σου. Η κλασική ιταλική συνταγή σκόρδου με ελαιόλαδο, εμπλουτίζεται με καυτερή πιπεριά, βασιλικό και φυσικά σερβίρεται με σπαγγέτι ολικής άλεσης.

Εύκολη 40' Λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 1 πακέτο Σπαγγέτι Melissa Ολικής Αλέσεως
  • 4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
  • 2-3 φρέσκες μικρές καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Ψιλόψε τις 3 σκελίδες σκόρδο και κράτησε μία ολόκληρη. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά ζέστανε το λάδι, το σκόρδο και τις πιπεριές.

  • 2

    Βράσε το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό ανάλογα με τις οδηγίες του πακέτου. Πριν τα σουρώσεις κράτησε 1/3 του φλιτζανιού από το νερό όπου έβρασαν.

  • 3

    Πρόσθεσε τα ζυμαρικά μαζί με το νερό στο τηγάνι και ανακάτεψεε καλά για 1' λεπτό.

  • 4

    Σέρβιρε αμέσως πασπαλίζοντας με τον ψιλοκομμένο βασιλικό και το πιπέρι.

  • Πρόσθεσε αν το επιθυμείς για έξτρα γεύση και δύο κουταλιές τριμμένο καρύδι.

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...