TLife | The female side of life

Καλοκαιρινή μακαρονάδα με φρέσκο σκόρδο και τοματίνια

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Είναι κάτι σαν το παραδοσιακό αλ όλιο, αλλά με φρέσκα υλικά που θα βρεις άφθονα τέτοια εποχή! Τα φρέσκα φύλλα σκόρδου θα αρωματίσουν τα ζυμαρικά, χωρίς όμως να αφήσουν την έντονη και ενοχλητική μυρωδιά του ξηρού. Γρήγορη, απλή, ελαφριά και πεντανόστιμη, αυτή η μακαρονάδα έχει όλα όσα χρειάζεσαι για να γίνει η αγαπημένη σου.

Εύκολη 30' Λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • Αλάτι και πιπέρι
  • 400γρ. σπαγγέτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 10 φρέσκα σόρδα το λευκό και το πράσινο μέρος
  • 250 γρ. τοματάκια cherry
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ρόκα
  • 1 λεμόνι, το χυμό και το ξύσμα

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε το φούρνο στους 200oC.

  • 2

    Βάλε σε μια κατσαρόλα μπόλικο αλατισμένο νερό να βράσει και ετοίμασε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Φρόντισε να κρατάνε λίγο και να είναι αυτό που λέμε al dente. Στράγγιξε και κράτησε σε ζεστό σημείο.

  • 3

    Βάλε τα φύλλα σκόρδου, τα τοματάκια και το κρεμμύδι σε λαδόκολλα και σε ταψάκι. Ράντισε με ελαιόλαδο και αλατοπιπέρωσε. Ψήσε στο φούρνο για 12-15' λεπτά να αρχίσουν να μαυρίζουν οι τομάτες.

  • 4

    Βγάλε από το φούρνο και ανακάτεψε μαζί με το σπαγγέτι, τη φρέσκια ρόκα (αφού την πλύνεις φυσικά) και το χυμό με το ξύσμα λεμονιού.

  • 5

    Σέρβιρε το πιάτο χλιαρό με έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι και νιφάδες παρμεζάνας (προαιρετικά).

  • Τα φρέσκα σκόρδα μοιάζουν πολύ με τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Αν δεν βρεις, βάλε στο φούρνο ένα ολόκληρο κεφάλι σκόρδο να ψηθεί, καθάρισε και λιώσε μέρος του στο ζουμί των ψητών λαχανικών σου. Σέρβιρε τα ζυμαρικά περιχύνοντας με αυτό.

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...