Ταλιατέλες με μανιτάρια

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Θα τις ετοιμάσεις σε λίγα λεπτά. Μια νόστιμη ιταλική συνταγή

Συστατικά

  • 500 γρ ταλιατέλες
  • 200 γρ. φρέσκα μανιτάρια
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 5 κ.σ παρμεζάνα
  • 2-3 κλαράκια δενδρολίβανο
  • 2-3 κ.σ ελαιόλαδο
  • Αλάτι/Πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το λάδι και ρίξε μέσα ένα κλαράκι δενδρολίβανο μαζί με 2 σκελίδες σκόρδο κοπανισμένες για να πάρει άρωμα
  • Όταν το λάδι κάψει καλά αφαίρεσε το σκόρδο και το δενδρολίβανο και πρόσθεσε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες να σοταριστούν
  • Χαμήλωσε ελαφριά τη φωτιά και πρόσεθεσε το γάλα να βράσει. Στη συνέχεια πρόσθεσε και την κρέμα γάλακτος και άφησε τη σάλτσα σου να δέσει 5 λεπτά
  • Στο μεταξύ βάλε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό τις ταλιατέλες σου να βράσουν
  • Πριν αφαιρέσεις τη σάλτσα σου από τη φωτιά πρόσθεσε την παρμεζάνα και ανακάτεψε καλά να λιώσει
  • Σούρωσε τα μακαρόνια σου και ανακάτεψέ τα με τη λευκή σάλτσα
  • Πρόσθεσε αν θέλεις έξτρα παρμεζάνα, πιπέρι μαύρο και φυλλαράκια μαϊντανού

Tip


Read More

And More