TLife | The female side of life

Tetrazzini με γαλοπούλα στο φούρνο

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή δεν είναι ιταλική μην ξεγελιέσαι από το όνομα! Δημιουργήθηκε πριν 2 αιώνες προς τιμήν μιας ιταλίδας ντίβας της Λουίζας Τετραζίνι, στην Αμερική και από τότε γνωρίζει άπειρες παραλλαγές! Το βασικό συστατικό της είναι ή τα πουλερικά ή τα θαλασσινα ή τα μανιτάρια. Εδώ σού έχουμε μια παραλλαγή light και με γαλοπούλα! Αγόρασε τα υλικά σου εδώ
281 θερμίδες/μερίδα

Εύκολη 50 λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • Μαγειρικό σπρέι
  • 2,5 φλιτζ. φαρφάλες ολικής
  • 1/3 φλιτζ. ψίχα ψωμιού ολικής
  • 2 κ.σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κ.σούπας φύλλα μαϊντανού
  • 2 κ.γλυκού ελαιόλαδο
  • 1,5 φλιτζ. ανάμικτες πιπεριές
  • 1 κ.γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 2 κ.σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γλυκού θυμάρι ξερό
  • μισή κουταλιά αλάτι
  • λίγο πιπέρι
  • 1 φλιτζ. γάλα εβαπορέ light
  • μισό φλιτζ. ζωμό κότας με λιγότερο αλάτι
  • 2 μεγάλες κουταλιές τυρί κρέμα light
  • 1 κ.σούπας μουστάρδα
  • 2 φλιτζ. στήθος γαλοπούλας μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο
  • μισό φλιτζ. ξεπαγωμένο αρακά

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

  • 2

    Ψέκασε ένα μέτριο πυρέξ με μαγειρικό σπρέι και άφησέ το στην άκρη.

  • 3

    Βράσε τα ζυμαρικά και πριν τα στραγγίσεις κράτα 1 φλιτζάνι από το νερό τους.

  • 4

    Στράγγισέ τα και άφησέ τα στην άκρη.

  • 5

    Σε ένα μικρό μπολ βάλε την παρμεζάνα, την ψίχα και το μαϊντανό. Άφησέ τα στην άκρη.

  • 6

    Σε αντικολλητικό τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά.

  • 7

    Ρίξε τις πιπεριές και το σκόρδο.

  • 8

    Σωτάρισε για 4 λεπτά ανακατεύοντας και πασπάλισε με το αλεύρι, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.

  • 9

    Σώταρε 2 ακόμη λεπτά.

  • 10

    Πρόσθεσε το γάλα και το ζωμό.

  • 11

    Μαγείρεψε για 5 λεπτά ή μέχρι να πάρει βράσει και να πήξει ελαφρά.

  • 12

    Απόσυρε από τη φωτιά και πρόσθεσε το τυρί και τη μουστάρδα ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί το τυρί.

  • 13

    Πρόσθεσε τη γαλοπούλα, τον αρακά και τα ζυμαρικά.

  • 14

    Πρόσθεσε λίγο λίγο το νερό από τα μακαρόνια μέχρι η σάλτσα να έχει την πυκνότητα που θέλεις.

  • 15

    Βάλε το μίγμα στο πυρέξ.

  • 16

    Πασπάλισε με το μίγμα της ψίχας και ψέκασε με μαγειρικό σπρέι.

  • 17

    Ψήσε για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

  • 18

    Βγάλε το πυρέξ από το φούρνο και άφησέ το 5 λεπτά πριν σερβίρεις.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...