TLife | The female side of life

Tορτελίνια με καυτερή σος και φέτα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Θέλεις κάτι καυτερό, χορταστικό, με μπόλικη σάλτσα ντομάτας; Κάνε αυτή τη συνταγή με τορτελίνια και κάλεσε και τους φίλους σου!

Εύκολη 20 λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • Μισό κιλό φρέσκα τορτελίνια ( ή μια συσκευασία απλά)
  • 1 μικρό κρεμμύδι λιωμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 100 γραμμ. ψιλοκομμένα μανιτάρια
  • μισή με 1 κ.γλυκού μπούκοβο
  • 1 κονσέρβα ψιλοκομμένη τομάτα
  • 130 γραμμ. πελτέ τομάτας
  • ελαιόλαδο
  • λίγη φέτα τριμμένη για το σερβίρισμα
  • μερικά φύλλα βασιλικού για το σερβίρισμα

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Ζέστανε 2 κ.σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε ένα βαθύ τηγάνι.

  • 2

    Σωτάρισε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διαφανές.

  • 3

    Ρίξε τα μανιτάρια και σωτάρισε μέχρι να μαλακώσουν.

  • 4

    Πρόσθεσε το μπούκοβο (πρόσθεσε ή αφαίρεσε ανάλογα με το πόσο καυτερή θέλεις τη σάλτσα) και ανακάτεψε.

  • 5

    Ρίξε τον πελτέ και ανακάτεψε καλά.

  • 6

    Πρόσθεσε τις τομάτες και χαμήλωσε τη φωτιά να σιγοβράσει η σάλτσα για 15 λεπτά.

  • 7

    Όσο σιγοβράζει η σάλτσα βράσε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

  • 8

    Σούρωσέ τα ζυμαρικά και ρίξε 1 με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ανακάτεψε.

  • 9

    Βάλε τη μισή σάλτσα μέσα στα τορτελίνια (ή παραπάνω εάν τα προτιμάς με περισσότερη σάλτσα). Την υπόλοιπη μπορείς να τη βάλεις στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.

  • 10

    Σέρβιρε πασπαλίζοντας με τριμμένη φέτα και λίγο βασιλικό.

  • Για έξτρα άρωμα πασπάλισε κάθε πιάτο με λίγη ρίγανη

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...