TLife | The female side of life

Ζυμαρικά με ψητές πιπεριές Φλωρίνης και αμύγδαλα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνδύασε τα πιο απίθανα ελληνικά υλικά για να φτιάξεις το πιο απίθανο πιάτο ζυμαρικών!

Εύκολη 20 λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • Ένα πακέτο βίδες, πέννες ή άλλο μικρό ζυμαρικό
  • 4 πιπεριές Φλωρίνης ψητές σε βάζο, στραγγισμένες καλά
  • 3/4 φλιτζ. ελιές καλαμών ψιλοκομμένες
  • μισό φλιτζ. ψιλοκομμένα αμύγδαλα ψημένα
  • 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και κράτησε 1/4 φλιτζ. από το νερό τους.

  • 2

    Σούρωσέ τα και ξαναβάλ' τα στην κατσαρόλα τους.

  • 3

    Κόψε τις πιπεριές που έχεις στραγγίσει καλά σε λωρίδες.

  • 4

    Ρίξε τις πιπεριές, τις ελιές, τα αμύγδαλα, το λάδι, το θυμάρι και 2 κ.σούπας από το νερό των ζυμαρικών μαζί με μισό κουταλάκι αλάτι και λίγο πιπέρι στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά και ανακάτεψε με το μάτι σε μέτρια φωτιά.

  • 5

    Πρόσθεσε περισσότερο νερό εάν θέλεις να έχει περισσότερο “ζουμί” η σάλτσα.

  • Τρώγονται και κρύα σαν σαλάτα!

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...