TLife | The female side of life

Γεμιστοί κεφτέδες φούρνου με τσένταρ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Το τσένταρ είναι εκείνο το κατακίτρινο τυρί που όπου και να το βάλεις και το ψήσεις σου δίνει μια υπέροχη λάβα απόλαυσης! Το ίδιο και στους κεφτέδες!

Εύκολη 40 λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • Τρία τέταρτα μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 κ.σούπας κρεμμύδι στον τρίφτη
  • 1 αυγά
  • 1/3 φλιτζ. φρυγανιά
  • μισό φλιτζ. τσένταρ τριμμένο
  • μισή κ.γλυκού πιπέρι
  • 100 γραμμ. τσένταρ κομμένο σε 20 μικρούς κύβους
  • 2 κ.σούπας μπάρμπεκιου σος

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

  • 2

    Ανάμιξε τον κιμά, το κρεμμύδι, το αυγό, τη φρυγανιά, το τριμμένο τσένταρ και το πιπέρι.

  • 3

    Ζύμωσε μέχρι να ανακατευτούν τα υλικά.

  • 4

    Χώρισε τον κιμά σε 10 ίσα μέρη.

  • 5

    Πλάσε τα σε μπαλάκια και πίεσέ τα με την παλάμη σου να σχηματιστούν 10 κύκλοι.

  • 6

    Βάλε στο κέντρο κάθε κύκλου 2 κύβους τσένταρ και ξαναπλάσε τον σε μπάλα.

  • 7

    Βάλε τους κεφτέδες σε λαμαρίνα που έχεις στρώσει λαδόκολλα.

  • 8

    Άλειψέ τους με την σος.

  • 9

    Ψήσε για περίπου 24-26 λεπτά μέχρι να λιώσει το τσένταρ, να ροδίσουν οι κεφτέδες και να ψηθούν και εσωτερικά.

  • 10

    Σέρβιρε πασπαλίζοντας με λίγο μαϊντανό ή τριμμένο τυρί.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...