TLife | The female side of life

Μοσχάρι με πορτοκάλι στη γάστρα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ο πιο έξυπνος τρόπος να έχεις κομμάτια κρέας σκέτο γλύκισμα; Να τα μαγειρέψεις σε χυμό πορτοκαλιού που θα προσφέρουν εκτός των άλλων και απίθανο άρωμα στο φαγητό σου. Ψήνουμε στη γάστρα μοσχαρίσια κομμάτια με λαχανικά και πορτοκάλι.

Μέτρια 2 Ώρες 4μερίδες

Συστατικά

  • 350 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κρέας σε κομμάτια
  • 5 κουταλιές της σούπας αλέυρι
  • 15 γρ. βούτυρο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ πράσινη πιπεριά
  • Το χυμό και το ξίσμα από 2 μικρά πορτοκάλια
  • Ψιλοκομμένος μαϊντανός για το γαρνίρισμα
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Ανακάτεψε το αλεύρι με το αλατοπίπερο και αλεύρωσε το κρέας

  • 2

    Σε αντικολλητικό τηγάνι, λιώσε το βούτυρο και πρόσθεσε το κρεμμύδι και την πιπεριά να μαλακώσουν

  • 3

    Πρόσθεσε το κρέας και σοτάρισε καλά από όλες τις πλευρές

  • 4

    Μετέφερε το μείγμα σε μια γάστρα και πρόσθεσε το χυμό και το ξίσμα πορτοκαλιού

  • 5

    Σκέπασε την γάστρα και ψήσε στους 160 για 1 με 1 ώρα και ένα τέταρτο

  • 6

    Σέρβιρε ζεστό, γαρνίροντας με τον φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό

  • Για τρυφερό μοσχαρίσιο κρέας, ζήτησε από τον κρεοπώλη σου κιλότο!

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...