TLife | The female side of life

Γαλλική Κουζίνα: Χοιρινό με μήλα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η γαλλική κουζίνα φημίζεται για την φινέτσα και τις ιδιαίτερες γεύσεις της. Χαρακτηριστικό της γνώρισμα είναι φυσικά η χρήση κρέμας γάλακτος σε χιλιάδες συνταγές της, αλλά και η μαγειρική με διάφορα φρούτα. Δοκίμασε αυτή την συνταγή χοιρινού με μήλα, από την βορειοδυτική περιοχή της Γαλλίας.

Μέτρια 1 Ώρα 2μερίδες

Συστατικά

  • 450 γρ. φιλέτο χοιρινό
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι σε ροδέλες
  • 1 μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες
  • 2 κουτ. της σούπας brandy
  • 240 ml ζωμό κρέατος (ή νερό αν δεν θες να γίνει πιο βαρύ)
  • 60 ml κρέμα γάλακτος

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Λίωσε το μισό περίπου βούτυρο σε ένα τηγάνι και σόταρε το φιλέτο από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει.

  • 2

    Λιώσε το υπόλοιπο βούτυρο, σε βαθύ σκεύος και πρόσθεσε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, περίπου δέκα λεπτά

  • 3

    Πρόσθεσε το μήλο και σόταρε μέχρι να πάρει χρυσοκίτρινο χρώμα. Στην συνέχεια βάλε το κρέας με το brandy μαζί με τα μήλα και τα κρεμμύδια

  • 4

    Συμπλήρωσε με τον ζωμό και άφησέ το φαγητό να ψηθεί για 30 με 40 λεπτά

  • 5

    Αφαίρεσε το κρέας και διατήρησέ το σε ζεστό μέρος

  • 6

    Πρόσθεσε στα μήλα την κρέμα γάλακτος και ανακάτεψε ελαφρά

  • 7

    Σέρβιρε περιχύνοντας με την σάλτσα και τα κομμάτια μήλου

  • Προτίμησε κόκκινα μήλα, τα οποία είναι πιο μαλακά και γλυκά!

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...