TLife | The female side of life

Πουρές με ραγού κολοκύθας, λουκάνικο και πανσέτα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σού έχει μια λαχταριστή πρόταση για να συνδυάσεις κολοκύθα με πανσέτα και πουρέ!

Εύκολη 40 λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 400 γραμμ. κολοκύθα κίτρινη καθαρισμένη
  • 250 γραμμ. χοιρινή πανσέτα ψιλοκομμένη
  • 2 χωριάτικα λουκάνικα ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 φλ. ζωμό κότας
  • αλάτι ,πιπέρι
  • Για τον πουρέ:
  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Αφαίρεσε το περίβλημα από τα λουκάνικα και ψιλόκοψέ τα.

  • 2

    Αφού καθαρίσεις εξωτερικά την κολοκύθα από τη φλούδα και εσωτερικά από τους σπόρους και τις ίνες, την κόβεις σε καρέ και τη βράζεις για 10΄ να μαλακώσει. Τη στραγγίζεις και την πολτοποιείς στο μπλέντερ.

  • 3

    Ζέστανε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό σκεύος και ρόδισε την ψιλοκομμένη πανσέτα.

  • 4

    Ρίξε το λουκάνικο και το κρεμμύδι. Άφησε το κρεμμύδι να γίνει διάφανο για λίγα λεπτά.

  • 5

    Πρόσθεσε το σκόρδο, το δαφνόφυλλο, το δεντρολίβανο και σβήσε με το κρασί.

  • 6

    Άφησε για λίγα λεπτά να εξατμιστεί τελείως το κρασί.

  • 7

    Πρόσθεσε τον πουρέ κολοκύθας και το ζωμό.

  • 8

    Αλατοπιπέρωσε τη σάλτσα κολοκύθας και βράσε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15΄ μέχρι να ενωθούν τα αρώματα και να πυκνώσει η σάλτσα.

  • 9

    Για τον πουρέ: Καθάρισε, πλύνε και κόψε τις πατάτες σε μεγάλες μπουκιές. Κάλυψε με νερό, σκέπασε την κατσαρόλα και άφησε να πάρουν βράση.

  • 10

    Βράσε τις πατάτες για περίπου 20΄ μέχρι να μαλακώσουν.

  • 11

    Στράγγισέ τες σε σουρωτήρι καλά, να φύγουν όλα τα υγρά. Είτε τις λιώνεις με πιρούνι είτε τις αλέθεις στο μύλο των λαχανικών για να γίνουν πιο λείες.

  • 12

    Ζέστανε το βούτυρο και πασπάλισε με το μοσχοκάρυδο. Μόλις το βούτυρο αρχίσει να αφρίζει και να ξανθαίνει ρίξε τον πουρέ πατάτας.

  • 13

    Με ξύλινη κουτάλα ανακάτεψε πολύ καλά και λίγο λίγο πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος, φέρνοντας τον πουρέ στην πυκνότητα που θέλεις.

  • 14

    Αλατοπιπέρωσε.

  • 15

    Σέρβιρε με το ραγού.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...