TLife | The female side of life

Κεσαντίγιας με λουκάνικο

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πάρε μεξικάνικες τορτίγιες και ετοίμασε παραδοσιακές κεσαντίγιας. Μπορείς να πειραματιστείς με τα υλικά, βάζοντας αυτά που σου αρέσουν πιο πολύ.

Εύκολη 30 Λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 6 μεγάλες πίτες για τορτίγια (μπορείς να βάλεις και ολική άλεσης)
  • 350γρ. γκρουγιέρ, τσένταρ ή οποιοδήποτε άλλο σκληρό τυρί που λιώνει, τριμμένο
  • 2 πιπεριές κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1 τσορίθο κομμένο σε λεπτές φέτες (20 φέτες περίπου)
  • Λίγο φρεσκοκομμένο κόλιανδρο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ. λάδι
  • Γουακαμόλε

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε το φούρνο σου στους 140 C.

  • 2

    Ξεχώρισε τις τορτίγιες και άπλωσε πάνω από κάθε μία το τυρί, την πιπεριά, το τσορίθο, τον κόλιανδρο και τα κρεμμυδάκια

  • 3

    Σκέπασε με άλλη μία τορτίγια

  • 4

    Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάλε μια κ.σ. λάδι και άφησε την κεσαντίγια μέσα για 2-3 λεπτά

  • 5

    Γύρισε και από την άλλη πλευρά και ψήσε για 2-3 ακόμη λεπτά

  • 6

    Κόψε τις τορτίγιες σαν πίτσα, σε 8 κομμάτια

  • Το γουακαμόλε μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο, σκεπασμένο με μεμβράνη για 2-3 μέρες

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...