TLife | The female side of life

Χοιρινό κατσαρόλας με μήλα και μπίρα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Είναι ένα από τα φαγητά που αναμειγνύουν πολλές γεύσεις για ένα γλυκό και φίνο αποτέλεσμα. Υλικά που δεν είναι υπερβολικά στη ένταση και τη γεύση και δένουν αρμονικά μεταξύ τους. Προμηθεύσου ολόφρεσκα μήλα και ετοίμασέ το στο άψε σβήσε!

Εύκολη 2 Ώρες μερίδα

Συστατικά

  • 1 κιλό χοιρινή ωμοπλάτη κομμένη σε μερίδες
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 μέτρια καρότα ψιλοκομμένα
  • 2 μέτρια μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 1 κουτάκι μπίρα
  • 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Αλατοπιπέρωσε το χοιρινό λίγα μόλις λεπτά πριν το σοτάρεις. Ζέστανε το ελαιόλαδο (κρατώντας 1 κ.σ.) και θωράκισε το χοιρινό σου σε μέτρια φωτιά

  • 2

    Αφαίρεσε το κρέας σε ένα μπολ, καθάρισε την κατσαρόλα και πρόσθεσε το υπόλοιπο λάδι

  • 3

    Συμπλήρωσε τα λαχανικά σου, τα καρότα, τα κρεμμύδια και τα μήλα. Σόταρε για 10 λεπτά να μαλακώσουν  προθέτοντας παράλληλα και το σκόρδο δυο-τρία λεπτά πριν αποσύρεις από τη φωτιά

  • 4

    Πρόσθεσε το ζωμό, τις ντομάτες, τη μπίρα, τη μαύρη ζάχαρη και το φύλλο δάφνης στην κατσαρόλα

  • 5

    Τώρα μπορείς να γυρίσεις και το κρέας σου στην κατσαρόλα και να αφήσεις το φαγητό πάρει μια βράση σε χαμηλή φωτιά για 1 1 1/2 ώρα.

  • 6

    Αφαίρεσε το φύλλο δάφνης, δοκίμασε μήπως χρειάζεται λίγο ακόμη αλατοπίπερο και σέρβιρε με κινέζικα noodles αυγού ή ρύζι

  • Καλό είναι να μην αλατίζεις το κρέας σου πολύ πριν το μαγειρέψεις. Δες εδώ γιατί

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...