TLife | The female side of life

Αρνάκι με φινόκιο και κρασί Μαρσάλα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ο φημισμένος Ιταλός μάγειρας Antonio Carluccio επισκέφτηκε τη Σικελία και τις περιοχές που γεννήθηκε το κρασί Μαρσάλα και φτιάχνει μια συνταγή μοναδική!






Εύκολη 45 λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 4 μερίδες αρνίσια παϊδάκια λαιμού
  • αλεύρι για πασπάλισμα
  • ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 βολβό φινόκιο με τα φύλλα του κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 φλιτζάνι ξηρό κρασί Μαρσάλα
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Αλεύρωσε καλά τα παϊδάκια σου με αλεύρι, τινάζοντας για να φύγει το περιττό.

  • 2

    Βάλε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και τηγάνισε τα παϊδάκια και από τις δύο πλευρές να ροδίσουν.

  • 3

    Βγάλε από το τηγάνι και άφησέ τα στην άκρη.

  • 4

    Ρίξε το σκόρδο και το φινόκιο στο τηγάνι και σωτάρισε για μερικά λεπτά ανακατεύοντας.

  • 5

    Πρόσθεσε το κρασί και λίγο αλατοπίπερο.

  • 6

    Βάλε τα παϊδάκια μέσα στο κρασί και μαγείρεψε για 15 λεπτά.

  • 7

    Σέρβιρε με φύλλα από το φινόκιο.

  • Αντί για αρνάκι μπορείς να βάλεις κουνέλι ή κοτόπουλο στη συνταγή σου!

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...