TLife | The female side of life

Μαριναρισμένο μοσχαρίσιο φιλέτο με μανιτάρια πορτομπέλο

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Το καθαρό κρέας από την μοσχαρίσια μπριζόλα αρκεί για να χορτάσει όλη η παρέα. Ψήσε μαριναρισμένο τρυφερό κρέας, μαζί με πορτομπέλο και μπες στο κλίμα της BBQ Τσικνοπέμπτης. 

Εύκολη 2 Ώρες 4+μερίδες

Συστατικά

  • 2 κ.σ μυρωδικά της εξοχής (Herbes de Provence)
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • 1 ολόκληρη μοσχαρίσια μπριζόλα (250-500 γραμμαρίων)
  • 2 μεγάλα πορτομπέλο, με τη βάση τους κομμένη
  • Για τη μαρινάδα
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • ¼ του φλιτζανιού ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια (προτίμησε τα μικρά που είναι για στιφάδο)
  • 1 ½ φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 κ.σ τοματοπελτέ
  • Φλούδα από ένα πορτοκάλι
  • 1 φύλλο δάφνης

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε τα μυρωδικά σου, το σκόρδο και το αλατοπίπερι. Λιώσε τα υλικά με ένα πιρούνι

  • 2

    Καθάρισε την μπριζόλα σου από τα σημεία όπου υπάρχει λίπος και τρίψε τα μπαχαρικά σε όλη της την επιφάνεια

  • 3

    Βάλε σε ένα ρηχό τάπερ, σκέπασε και άφησε στο ψυγείο για μία ώρα

  • 4

    Σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι, ζέστανε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά

  • 5

    Πρόσθεσε τα κρεμμυδάκια να μαραθούν και στη συνέχεια ρίξε όλα τα υπόλοιπα υλικά της μαρινάδας.

  • 6

    Ανακάτεψε καλά και άφησε το μείγμα σου να πάρει βράση. Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε τη μαρινάδα για 5 ακόμη λεπτά. Άσε στην άκρη να κρυώσει καλά

  • 7

    Βάλε τα μανιτάρια μαζί με την μπριζόλα σε ένα μπολ και πρόσθεσε την κρύα μαρινάδα

  • 8

    Γύρισε το κρέας και τα μανιτάρια αρκετές φορές να διοχετευτούν παντού τα υγρά. Άφησε στο ψυγείο για 1-2 ώρες, ανακατεύοντας κατά διαστήματα

  • 9

    Βγάλε από το ψυγείο και άφησε τα υλικά σου να πάρουν και πάλι θερμοκρασία δωματίου

  • 10

    Στράγγιξε με ένα σουρωτήρι την μαρινάδα σε ένα τηγάνι και ζέστανε. Άφησε να βράσει και να δέσει. Θα μείνει περίπου η μισή ποσότητα

  • 11

    Ψήσε τα μανιτάρια και την μπριζόλα στη σχάρα. Θα χρειαστεί περίπου 10-15 λεπτά και για τα δύο. Απόσυρε λίγο πιο νωρίς το κρέας σου

  • 12

    Άφου κρυώσουν ελφρά κόψε το κρέας και τα μανιτάρια σε διαγώνιες λεπτές φέτες

  • 13

    Ράντισε με τη σος μαρινάδας και σέρβιρε


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...