TLife | The female side of life

Μοσχαράκι με μελιτζάνες

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αν είσαι λάτρης της μελιτζάνας αυτή είαι σίγουρα η συνταγή σου. Η μελιτζάνα χαρίζει το άρωμα και τη γεύση της στο φαγητό και κάνει το μοσχαρίσιο κρέας τρυφερό και πεντανόστιμο. Ένα πιάτο για να... αδειάσεις όλο το δοχείο με τη φέτα!

Εύκολη 2 Ώρες 4μερίδες

Συστατικά

  • 1,5 κιλό μοσχάρι σε μερίδες (προτίμησε κιλότο)
  • 1,5 κιλό μελιτζάνες τσακώνικες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 7-8 σκελίδες σκόρδο
  • Μπόλικο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Κύμινο
  • 4-5 ώριμες ντομάτες
  • 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
  • Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Κόψε τις μελιτζάνες σε ροδέλες. Μπορείς να τις αφησεις για λίγο σε αλατισμένο νερό για να ξεπικρίσουν, αλλάζοντας το νερό δυο τρεις φορές

  • 2

    Στράγγιξε τις μελιτζάνες και στέγνωσέ τες σε απορροφητικό χαρτί

  • 3

    Σε μεγάλη κατσαρόλα ρίξε ελαιόλαδο και τσιγάρισε ελαφρά το κύμινο.  Σόταρε τις μελιτζάνες να ροδίσουν ελαφρά

  • 4

    Αφαίρεσέ τες με τρυπητή κουτάλα και συνέχισε το σοτάρισμα με το κρεμμύδι

  • 5

    Συμπλήρωσε το σκόρδο και στη συνέχεια το κρέας σου

  • 6

    Πρόσθεσε στη συνέχεια τις ντομάτες ψιλοκομμένες και αλατοπιπέρωσε.

  • 7

    Σκέπασε το φαγητό σου με χλιαρό νερό χαμήλωσε τη φωτιά

  • 8

    Άφησε το κρέας σου να ψηθεί ελαφρώς στη σάλτσα του και μετά από μισή ώρα πρόσθεσε τις μελιτζάνες και τον μαϊνταό ψιλοκομμένο

  • 9

    Άφησε ακόμη 10-15 λεπτά και κατέβασε από τη φωτιά


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...