TLife | The female side of life

Χοιρινές μπριζόλες με σος μελιού και ροδάκινα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάνε μια βόλτα στα μανάβικα της γειτονίας. Τα πρώτα ροδάκινα έχουν κάνει την εμφάνισή τους και είναι ζουμερά - αλλά σφιχτά - και πεντανόστιμα. Αγόρασε μερικά για να ετοιμάσεις μια ιδιαίτερη σος, που θα συνοδεύσει τις ψητές σου μπριζόλες. Συνόδευσέ τες με πληγούρι ή δροσερό κους κους! Ένα πιάτο που δεν έχει περισσότερες από 250 θερμίδες.

Εύκολη 30 Λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 4 χοιρινές μπριζόλες
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
  • 2 ροδάκινα κομμένα σε 8 φέτες το καθένα
  • 1/2 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
  • 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
  • 2 κ.σ μέλι
  • 2 κ.σ. βούτυρο

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Αλατοπιέρωσε τις μπριζόλες σου και άφησέ τες στην άκρη να τραβήξουν το αλάτι

  • 2

    Ρίξε ελάχιστο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ζέστανε σε υψηλή φωτιά

  • 3

    Ψήσε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές για μερικά λεπτά να πάρουν χρώμα. Μην τις παραψήσεις για να μείνουν ζουμερές

  • 4

    Αφαίρεσε τις μπριζόλες και κράτησε σε ζεστό μέρος

  • 5

    Στο ίδιο τηγάνι πρόσθεσε το κρεμμύδι, το θυμάρι και τα ροδάκινα να σοταριστούν για 2-3 λεπτά

  • 6

    Σβήσε με το κρασί και ανακάτεψε τα υλικά σου να ομογενοποιηθούν. Άσε το αλκοόλ να φύγει και να βράσουν τα υλικά σου

  • 7

    Όταν σωθούν καλά τα υγρά, πρόσθεσε το ζωμό και το μέλι και άφησε να πάρει δεύτςερη βράση η σάλτσα σου

  • 8

    Αφαίρεσε από τη φωτιά, εφόσον έχει δέσει η σάλτσα και πρόσθεσε το βούτυρο ανακατεύοντας

  • 9

    Σέρβιρε τις μπριζόλες σου, περιχύνοντάς τες με τη σάλτσα σου

  • Αν ο ζωμός σου φαίνεται βαρύς συμπλήρωσε τη σαλτσούλα σου με λίγο νερο (2/3 του φλιτζανιού) και 1 κ.γ. κορν φλάουρ για να δέσει....

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...