TLife | The female side of life

Χοιρινό φιλέτο με γαρνιτούρα μπαλσάμικου και ξερού σύκου

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καραμελωμένα κρεμμύδια, μπαλσάμικο και σύκο θα φτιάξουν την πιο γλυκιά γαρνιτούρα στο ψητό σου χοιρινό φιλέτο. Μπορείς να το συνοδεύσεις επίσης με ψητά λαχανικά. Ένα πιάτο με 5 υλικά που θα ετοιμάσεις σε χρόνο dt. Το πιάτο σου έχεις μόλις 256 θερμίδες

Εύκολη 30 Λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 500 γρ. χοιρινό φιλέτο (ολόκληρο αν είναι δυνατό)
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • 8 ξερά σύκα
  • 2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 2 κ.σ. νερό
  • 1 κ.σ. σος σόγιας
  • 240 γρ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε το φούρνο στους 280oC

  • 2

    Αλατοπιπέρωσε τα φιλετάκια σου και άλειψε με ελαιόλαιδο (ίσως και σπρέι θα έκανε)

  • 3

    Ζέστανε ένα τηγανάκι ή οποιοδήποτε άλλο σκεύος που να μπαίνει και στο φούρνο και θωράκισε το φιλέτο σου για μερικά λεπτά να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές

  • 4

    Στο μεταξύ κόψε τα σύκα σε κυβάκια και ανακάτεψε το σος σόγιας, το νερό και το μπαλσάμικο σε ένα μικρό μπολ

  • 5

    Απόσυρε το χοιρινό από τη φωτιά και πρόσθεσε το κρεμμύδι, τα σύκα και το μείγμα του μπαλσάμικου. Ανακάτεψε ελαφρά να ομογενοποιηθεί λίγο η σαλτσούλα σου

  • 6

    Ψήσε όπως είναι στο φούρνο για 15 λεπτά  ανακτεύοντας πότε πότε το κρεμμύδι

  • 7

    Βγάλε από το φούρνο και σκέπασε καλά το σκεύος με ειδική μεμβράνη για 5 λεπτά

  • 8

    Κόψε το φιλέτο σε πολύ λεπτές φέτες και σέρβιρε

  • Έβγαλες το χοιρινό φιλετάκι σου για ξεπάγωμα; Κάνε κλικ εδώ για να δεις πως θα το ξεπαγώσεις σωστά!

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...