TLife | The female side of life

Πουτρίδα κεφαλονίτικη

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δες μια παραλλαγή της συνταγής που ετοιμάζουν παραδοσιακά στις γιορτές των Χριστουγέννων οι Κεφαλονίτες. Η συνταγή γίνεται επίσης με κουνουπίδι και χοιρινό!

Εύκολη 1 Ώρα 4+μερίδες

Συστατικά

  • 1 κιλό χοιρινό ψαχνό από σπάλα
  • 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • Αλάτι πιπέρι
  • 1 μέτριο λάχανο περίπου 1 κιλό
  • 2 κουταλιές πάπρικα γλυκιά
  • 2 μικρές καυτερές πιπεριές αποξηραμένες

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε μεγαλούτσικα κομμάτια.

  • 2

    Σε κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι με λίγο νερό να βράσει ,προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα

  • 3

    Προσθέτουμε το κρέας ανακατεύοντας για λίγα λεπτά να σωταριστεί ελαφρώς. Προσθέτουμε ζεστό νερό κι αφήνουμε το κρέας σε μέτρια φωτιά να βράσει

  • 4

    Στο διάστημα αυτό καθαρίζουμε τα λάχανο αφαιρώντας τα χοντρά μέρη του, και κόβουμε σε μεγαλούτσικα κομμάτια

  • 5

    Όταν το κρέας κοντεύει να βράσει προσθέτουμε αλάτι λίγο πιπέρι και βράζουμε για λίγο. Φροντίζουμε να έχει μείνει με αρκετή σάλτσα

  • 6

    Το βγάζουμε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε για λίγο σε μια πιατέλα. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το λάχανο ανακατεύοντας μέχρι να μαραθεί

  • 7

    Προσθέτουμε την πάπρικα και τις καυτερές πιπεριές ή το μπούκοβο αν θέλουμε

  • 8

    Ανακατεύουμε ξανά και προσθέτουμε πάνω από το λάχανο το κρέας και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...