TLife | The female side of life

Ρολό μοσχάρι με τυρί

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρολό από μοσχαρίσιο κρέας με τυρί της επιλογής σου και σκορδάτη γεύση.

Μέτρια 2 Ώρες και 30 λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 1 ¼ του φλιτζανιού σκληρό τυρί τριμμένο (παρμεζάνα, κεφαλοτύρι κτλ)
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ βούτυρο
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (κατά προτίμηση σπάλα)
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Δενδρολίβανο ή θυμάρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Άνοιξε το κομμάτι το κρέας και άπλωσέ το να γίνει ένα μακρύ και πλατύ κομμάτι

  • 2

    Αλατοπιπέρωσε και άλειψε την επιφάνειά του με το βούτυρο

  • 3

    Γέμισε την επιφάνεια με το τυρί και τις σκελίδες το σκόρδο

  • 4

    Περίχυσε το κρέας με το χυμό λεμονιού και τα κλαράκια δενδρολίβανου η θυμαριού

  • 5

    Τύλιξε σφιχτά το κρέας να γίνει ρολό και δέστο με ένα κομμάτι σπάγκο

  • 6

    Σε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα τύλιξε το ρολό σου και ξαναδέσε το

  • 7

    Ψήσε σε μέτριο φούρνο, σε λαδωμένο ταψί για 2 με 2 ½ ώρες περίπου

  • 8

    Άφησέ το να κρυώσει καλά και ξετύλιξε το από τις λαδόκολλες. Κόψε σε φέτες και σέρβιρε...

  • Ζήτησε από τον χασάπη να σου ανοίξει το κρέας για ρολό

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...