TLife | The female side of life

Σουτζουκάκια από την Πολίτικη Κουζίνα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπορεί τα σουτζουκάκια να έχουν το... προσωνύμιο Σμυρνέικα όμως το debate για την κανέλα στη συνταγή τους έδινε και έπαιρνε στην ταινία του Τάσου Μπουλμέτη. Δοκίμασε παραδοσιακά, πεντανόστιμα, κυμινάτα σουτζουκάκια όπως τα ετοίμαζαν και στην γλυκιά Πολίτικη Κουζίνα!

Μέτρια 2 Ώρες 4+μερίδες

Συστατικά

  • 350-400 γρ ψωμί
  • 500 γρ βοδινό κιμά
  • 500 γρ μοσχαρίσιο κιμά
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γ κύμινο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ πιπέρι
  • Αλάτι
  • 1 κ.σ ξίδι
  • 8 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • Λίγη ζάχαρη
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 αυγά
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Μούλιασε το ψωμί και κράτησε μόνο την ψύχα

  • 2

    Ζύμωσε τον κιμά με το ψωμί, τα αυγά, το κύμινο, το αλάτι, τον μαϊντανό, το πιπέρι, το ξίδι και το ελαιόλαδο

  • 3

    Πλάσε μικρά σουτζουκάκια (μακρόστενα σαν δακτυλάκια και ελαφρώς πιο παχιά στο κέντρο) και αλεύρωσέ τα

  • 4

    Σε αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο τηγάνισε τα σουτζουκάκια και άφησέ τα σε μια πιατέλα

  • 5

    Σε μέτρια κατσαρόλα σόταρε το κρεμμύδι και πρόσθεσε την νομάτα. Αλατοπιπέρωσε

  • 6

    Πρόσθεσε τα σουτζουκάκια και χαμήλωσε τη φωτιά. Ψήσε μέχρι να δέσει η σάλτσα

  • 7

    Σέρβιρε με ρύζι ή πουρέ πατάτας

  • Και μια και μιλάμε για Πόλη, δες πως θα γίνει πιο νόστιμη η σάλτσα σου με λίγη ζάχαρη! Κάνε κλοκ εδώ

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...