TLife | The female side of life

Μπριζόλα με σος βερίκοκου

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τρυφερό φιλέτο μοσχαρίσιο με γλυκιά σος βερίκοκου... Σέρβιρε με ψητά βερίκοκα και ανανέωσε το κυριακάτικο μπάρμπεκιου με καλοκαιρινό τρόπο.

Εύκολη 1 Ώρα και 30 Λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 3/4 του φλιτζανιού νέκταρ βερίκοκου
  • 1/4 του φλιτζανιού χυμό πορτοκάλι
  • 1 1/2 κ.σ. μέλι
  • 1 1/2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 2 κ.γ. χρένο
  • 4 μοσχαρίσια φιλέτα χωρίς το λίπος
  • 4 γερά και ώριμα βερίκοκα
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Σε ένα μπολ βάλε το χυμό βερίκοκο, το χυμό πορτοκάλι, το μέλι, τη μουστάρδα και το χρένο

  • 2

    Ξέπλυνε ελαφρά το κρέας και βάλε σε μια πλαστική σακούλα τροφίμων

  • 3

    Πρόσθεσε 1/3 του φλιτζανιού από τη σος, ανακίνησε να πάει σε όλο το κρέας και κλείσε την τσάντα

  • 4

    Άφησε να σταθεί για 20 λεπτά, γυρίζοντας πότε, πότε τη σακούλα. Κράτησε την υπόλοιπη σος

  • 5

    Κόψε τα βερίκοκα και αφαίρεσε τα κουκούτσια. Πάρε τις μπριζόλες και πέταξε την μαρινάδα

  • 6

    Ψήσε τις μπριζόλες μαζί με τα βερίκοκα στα κάρβουνα αλείφοντας με την σος βερίκοκου που κράτησες

  • 7

    Φρόντισε να μην παραψήσεις το κρέας σου και να μένει ζουμερό, αλλά και τα βερίκοκα να πάρουν σχέδια

  • 8

    Ζέστανε την υπόλοιπη σος να πάρει βράση και σέρβιρε περιχύνοντας τις μπριζόλες σου με αυτή και λίγο αλατοπίπερο


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...