TLife | The female side of life

Χοιρινές μπριζόλες με πατάτες και κρέμα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Διάλεξε ομοιόμορφα κομμάτια χοιρινού και φτιάξε το πιο νόστιμο πιάτο με κρέας και πατάτες στο τηγάνι!

Εύκολη 1 ώρα 4μερίδες

Συστατικά

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γραμμ. μικρές φρέσκες πατάτες με τη φλούδα
  • 700 γραμμ. χοιρινές μπριζόλες κόντρα χωρίς κόκκαλο
  • 2 πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 4 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (άνηθο ή μαϊντανό)
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Πλένουμε πολύ καλά και τρίβουμε τις πατάτες (θα τις χρησιμοποιήσουμε με τη φλούδα τους).

  • 2

    Τις βράζουμε για 20’-25’ μέχρι να μαλακώσουν.

  • 3

    Τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε στη μέση.

  • 4

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι.

  • 5

    Αλατοπιπερώνουμε και ροδίζουμε το κρέας για περίπου 4’ από κάθε πλευρά.

  • 6

    Το βγάζουμε σε πιατέλα, το σκεπάζουμε και το διατηρούμε ζεστό.

  • 7

    Προσθέτουμε στο τηγάνι τα πράσα και τα καρότα και τα αφήνουμε να μαραθούν για 4’-5’.

  • 8

    Προσθέτουμε το κρασί.

  • 9

    Τρίβουμε το τηγάνι με σπάτουλα να διαλυθούν οι στερεοποιημένοι χυμοί του κρέατος.

  • 10

    Ξαναβάζουμε το κρέας και τις πατάτες κομμένες στη μέση.

  • 11

    Σκεπάζουμε το τηγάνι και βράζουμε για 15’ σε μέτρια φωτιά.

  • 12

    Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος, το σχοινόπρασο και αλατοπίπερο αν χρειάζεται.

  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ψαρονέφρι για τη συνταγή!

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...