TLife | The female side of life

Χοιρινό στη γάστρα με εσπεριδοειδή

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Το χοιρινό στη γάστρα είναι πιάτο της... υπομονής αλλά αξίζει τον κόπο να το βάλεις στο φούρνο νωρίς το πρωί και το μεσημέρι να έχεις ένα υπέροχο γεύμα!

Εύκολη 3 ώρες 4+μερίδες

Συστατικά

  • 2 κιλά χοιρινό μπούτι, κομμένο σε μερίδες
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 10 μεγάλες πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
  • 2 πορτοκάλια (χυμός)
  • 2 λεμόνια (χυμός)
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 κλαδάκι δεντρολίβανο φρέσκο ή ξερό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Από το προηγούμενο βράδυ τοποθετούμε το κρέας σε πυρίμαχο ή γυάλινο σκεύος.

  • 2

    Μπήγουμε τα σκόρδα εδώ κι εκεί ολόκληρα.

  • 3

    Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το χυμό εσπεριδοειδών.

  • 4

    Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε.

  • 5

    Αφήνουμε να μαριναριστεί όλη τη νύχτα στο ψυγείο.

  • 6

    Την επομένη καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε κυδωνάτες.

  • 7

    Τις στρώνουμε στη γάστρα, τοποθετούμε τα κομμάτια μαριναρισμένου χοιρινού επάνω τους και περιχύνουμε με τη μαρινάτα.

  • 8

    Αλατίζουμε και τρίβουμε από πάνω φρέσκο πιπέρι.

  • 9

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC σε αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα.

  • 10

    Ψήνουμε για ¾ της ώρας χωρίς καπάκι.

  • 11

    Έπειτα ανακατεύουμε ελαφρά. Δοκιμάζουμε το αλάτι, ίσως χρειαστεί λίγο ακόμη.

  • 12

    Σκεπάζουμε τη γάστρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 2 ώρες.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...