TLife | The female side of life

Λαχανικά με γλυκόξινη σάλτσα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μια νόστιμη σαλάτα από ποικιλία λαχανικών και μια γλυκόξινη σάλτσα. Ο Σεφ 3 αστέρων Alain Passard συνδυάζει τα πεντανόστιμα, φρέσκα λαχανικά σε ένα υπέροχο πιάτο.

Εύκολη 25 Λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 8 μικρά καρότα (πολύχρωμα εάν είναι δυνατόν)
  • 6 μικρά παντζάρια
  • 6 μικρά γογγύλια
  • Λίγα μαύρα φραγκοστάφυλα
  • 1 κίτρινο κολοκύθι
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι
  • Λίγα βρώσιμα άνθη
  • Μυρώνια, μαϊντανός και μαντζουράνα
  • 1 μαρούλι
  • Για τη γλυκόξινη σάλτσα: 2 γλυκολέμονα
  • 70 γρ. μέλι ακακίας
  • 150ml ελαιόλαδο

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Βράστε τα λαχανικά ξεχωριστά (διότι χρειάζονται διαφορετικό χρόνο το καθένα) σε ελαφρώς αλατισμένο νερό

  • 2

    Μην ξεφλουδίσετε τα λαχανικά πριν τα μαγειρέψετε

  • 3

    Όταν βράσουν, στραγγίστε τα, ξεφλουδίστε τα με μαχαίρι και αφήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου

  • 4

    Αναμίξτε το μέλι και το χυμό γλυκολέμονων σε ένα μπωλ με το μίξερ. Προσθέστε το λάδι σιγά-σιγά, ώστε να δημιουργηθεί μία υφή σαν της μαγιονέζας

  • 5

    Βάλτε στον πάτο του πιάτου τη σάλτσα, και στη συνέχεια τοποθετήστε τα λαχανικά διαγωνίως

  • 6

    Τοποθετήστε το μαρούλι περιμετρικά στο πιάτο, και βάλτε επάνω του λεπτοκομμένα ωμά λαχανικά (κομμένα σε πολυκόφτη)

  • 7

    Πασπαλίστε με λεπτοκομμένα μυρωδικά και πέταλα λουλουδιών

  • 8

    Πασπαλίστε με αλάτι (κατά προτίμηση θαλασσινό αλάτι)

  • 9

    Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...