TLife | The female side of life

Αγκινάρα γεμιστή με σος hollandaise

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Mια διάσημη σάλτσα γεμίζει τρυφερή αχνιστή αγκινάρα. Ο άσος στο μανίκι σου για ένα πρώτο πιάτο που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σου

Μέτρια 50 Λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 3-4 αγκινάρες
  • To χυμό ενός λεμονιού
  • 1 λίτρο νερό
  • 5-6 k.s. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Για την hollandaise: 20 ml λευκό ξίδι
  • 30 ml νερό
  • 130 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 3 κρόκους αβγών
  • 20 ml χυμό λεμονιού
  • Aλάτι, πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Καθάρισε τις αγκινάρες από τα σκληρά ψύλλα, αλλά χωρίς να αφαιρέσεις και τα εσωτερικά. Βάλε σε νερό με λεμόνι για αν μην μαυρίσουν

  • 2

    Στρώσε σε ένα τρυπητό και βάλε στη φωτιά να αχνιστούν και να μαλακώσουν στον ατμό

  • 3

    Βάλε σε ένα κατσαρολάκι το νερό για την hollandaise μαζί με το ξίδι. Άφησε να κρυώσει ελαφρά

  • 4

    Ρίξε τους κρόκκους και χτύπησε με σύρμα να γίνει ένα μείγμα. Γύρισε το σκεύος σε μέτρια φωτιά και ανακάτευε ζωηρά

  • 5

    Αύξησε σταδιακά τη θερμοκρασία και όταν η σος σου πάρει ομοιόμοφη και ελαφρώς κρεμώδη υφή κατέβασε από τη φωτιά

  • 6

    Λιώσε το βούτυρο χωρίς να το κάψεις και ρίξε σιγά, σιγά στη σάλτσα προσέχοντας να μην κόψει. Αλατοπιπέρωσε και πρόσθεσε το χυμό λεμόνι

  • 7

    Στρώσε τις αγκινάρες σου στο πιάτο - θα πρέπει να έχουν ανοίξει σαν τριαντάφυλλο. Γέμισε με τη σάλτσα, πασπάλισε με μαϊντναό ψιλοκομμένο και σέρβιρε


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...