TLife | The female side of life

Κροκέτες καλαμποκιού με σπαράγγια

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σπαράγγι! Το λατρεύεις... το αγαπάς και θέλεις να το δοκιμάσεις με κάθε τρόπο! Αυτή η συνταγή θα γίνει το ορεκτικό της άνοιξης που θα σε ενθουσιάσει! Καλαμποκάκι, αλεύρι και διάφορα μπαχαρικά θα σου δώσουν μια κροκέτα ελαφριά και γευστική!

Εύκολη 45 Λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 κ.γ. baking powder
  • 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 1/4 φλιτζάνια γάλα
  • 1 ματσάκι σπαράγγια φρέσκα κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 310 γρ. καλαμπόκι γλυκό βρασμένο
  • 1/2 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 50 γρ. φύτρες ρεβιθιού κομμένες χοντρά
  • 120 γρ. πικάντικο τυρί με πράσινο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγη κρέμα γάλακτος και μερικά φυλλαράκια σπανάκι για το σερβίρισμα

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε ένα αντικολλητικό σκεύος barbecue ή ένα αντικολλητικό τηγάνι

  • 2

    Ανάμειξε το αλεύρι με το baking powder σε ένα μπολ. Άνοιξε μια μικρή γούβα στη μέση και πρόσθεσε τα αυγά και το γάλα

  • 3

    Χτύπησε να πάρεις μια ζύμη και πρόσθεσε τα σπαράγγια, τα καλαμπόκια, τις φύτρες και το τυρί τριμμένο. Αλατοπιπέρωσε

  • 4

    Λάδωσε ελαφρώς το σκεύος και πρόσθεσε μια γεμάτη κουταλιά από τη ζύμη αφήνοντας να ψηθεί για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά

  • 5

    Σέρβιρε με μια κ.σ. κρέμα γάλακτος (σφιχτή) και λίγα φύλλα σπανάκι

  • Σπαράγγια! Ο μίσχος της άνοιξης που πάει παντού... Δες τα μυστικά του εδώ

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...