TLife | The female side of life

Φρέσκα φασολάκια λαδερά

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τι κι αν όσο ήσουν μικρή έκανες τα πάντα για να αποφύγεις τα φρέσκα λαδερά φασολάκια της μαμάς; Τώρα που μεγάλωσες εκτιμάς τις απλές και υπέροχες μεσογειακές γεύσεις. Ειδικά εαν έχεις και μπόλικη φέτα να τα συνοδεύσεις είναι εκπληκτικά.

Εύκολη 1 Ώρα και 30 λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 4-5 ώριμες ντομάτες (ή μία κονσέρβα ντοματάκια)
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κιλό φρέσκα πράσινα φασολάκια καθαρισμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 3 μεγάλες πατάτες

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Πλύνε και καθάρισε τα φασολάκια από τα νεύρα τους (τις πλαϊνές ίνες)

  • 2

    Σε μεγάλη κατσαρόλα βάλε το ελαιόλαδο να κάψει και στη συνέχεια πρόσθεσε το κρεμμύδι να σοταριστεί

  • 3

    Αφού γίνει διάφανο συμπλήρωσε το σκόρδο και τα φασολάκια σου και άφησε για λίγα λεπτά να μαραθούν ελαφρά

  • 4

    Πρόσθεσε τη ντομάτα τριμμένη, τον πελτέ μαζί με νερό (θα χρειαστείς 2 φλιτζάνια περίπου) και χαμήλωσε τη φωτιά. Άφησε το φαγητό να πάρει μια βράση

  • 5

    Καθάρισε τις πατάτες και κόψε σε μικρά κομμάτια. Πρόσθεσε τες κι αυτές στο φαγητό σου μαζί με τον μαϊντανό, αλατοπιπέρωσε και σκέπασε την κατσαρόλα

  • 6

    Άφησε σε χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά τουλάχιστον, μέχρι να δεις τα φασολάκια να πίνουν τα υγρά και να παραμένει μόνο μια δεμένη κόκκινη σαλτσούλα

  • Γνωρίζεις πως πρέπει να συντηρείς σωστά το ελαιόλαδο; Κάνε κλικ εδώ

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...